Tko je kriv

Sarajlić pere ruke od prozivki da je namjestio uhićenje Radončića

Vijesti / Flash | 27. 01. 2016. u 14:27 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Po tko zna koji put se javnost želi obmanuti izmišljanjem priča o raskolu unutar SDA. Taj recept je više godina primjenjivan, prepoznat i nikada nije dao rezultata, pa neće ni sada. Dakle,ne postoji nikakav sukob u SDA, a pogotovo ne postoji moj sukob s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem'', naveo je u priopćenju za javnost dopredsjednik SDA Asim Sarajlić, koji se proteklih dana povezivao s ljudima odgovornima za uhićenje Fahrudina Radončića.

Sarajlić navodi kako je u svakodnevnoj komunikaciji s Izetbegovićem.

''Podržavam i poštujem sve njegove političke poteze, kako na čelu stranke, tako i kao člana Predsjedništva BiH. Kao dio rukovodstva Stranke podržavao sam i danas podržavam sve odluke, kao i odluku o koaliciji sa SBB-om'' naveo je Sarajlić dodajući kako u funkcioniranju SDA nema nikakvih "klanova,niti kumova, što je vrlo lako provjerljivo, i dobrom dijelu javnosti već poznato''.

Naime, Sarajlićevo ime spomenuto je danas na konferenciji za medije nakon sastanka visokih dužnosnika SDA- i SBB-a.

Novinare su zanimala imena dužnosnika SDA, koji po tvrdnjama SBB-a i Radončićevih odvjetnika stoje iza ovoga, pa je dopredsjednik SBB-a Mirsad Đonlagić rekao kako su imena Asima Sarajlića i Aljoše Čampare ''imena koja se pojavljuju vrlo često u medijima''.

''Ovo je netko učinio kome ne odgovara sve ono što odgovara narodu BiH i za što smo se svi zalagali da konačno iz BiH ode pozitivna priča. Ovo je potpuno nedopustivo bez obzira hoće li to netko protumačiti kao pritisak na institucije'', rekao je Đonlagić.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović rekao je novinarima kako se odluke o uhićenjima ne donose u SDA nego u Tužiteljstvu BiH.

''Tražio sam od Čampare i Sarajlića da se oglase o optužbama spram njih. Ne znam šta tko privatno priča, ali stav SDA je da mora postojati stranačka disciplina'', rekao je Izetbegović i dodao kako ne vidi način kako su članovi SDA mogli biti umiješani u ovaj slučaj.

Kopirati
Drag cursor here to close