Opsežna akcija

Sarajevski MUP zaplijenio 11 kilograma marihuane; uhićeno više osoba

Vijesti / Flash | 09. 04. 2015. u 12:51 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U opsežnoj akciji provedenoj 8.travnja u večernjim satima na području općine Ilidža, službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a sarajevske županije zaplijenili su 11 kilograma marihuane te priveli šest osoba, članova organizirane kriminalne grupe.

Kako je rečeno na današnjoj izvanrednoj konferenciji za medije u MUP-u SŽ-a, osim zaplijenjene droge u ovoj akciji je oduzeto i šest mobilnih telefona te oko 10.000 KM u različitim apoenima.

Ravnatelj policije Vahid Ćosić istaknuo je da je vrijednost 11 kilograma marihuane u maloprodaji oko 150.000 KM.

''Najvažnije je da droga nije stigla na ulice i do krajnjih konzumenata. U akciji su uhićene četiri osobe, dok je jedna u bjekstvu i za njom se intenzivno traga, a jedna je puštena. Sve osobe, osim jedne, nisu s područja sarajevske županije i one su radile u lancu dopreme opojne droge u ovu županiju'', kazao je on.

Glasnogovornik MUP-a SŽ-a Irfan Nefić potvrdio je da su tijekom akcije pretresene osobe i vozila koja su koristili, kao i da će uhićene osobe uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu biti predate u nadležnost Županijskog tužiteljstva Sarajevo.

Zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga uhićeni su N.N., rođen 1989. u Trebinju, G.J. rođen 1964. u Metkoviću, I.A. rođen 1985. u Bileći i S.J. rođen 1987. u Sarajevu.

Nakon saslušanja, po nalogu tužitelja, A.F. rođena 1960. u Slapu, otpuštena je iz službenih prostorija, dok se za A.S., rođenim 1994. u Slapu intenzivno traga.

Za ovo kazneno djelo predviđena je kazna od jedne do deset godina zatvora.

Kopirati
Drag cursor here to close