Bosna sema

Sarajevska škola: Otvaramo vrata istražiteljima zlostavljanja

Vijesti / Flash | 11. 01. 2016. u 10:16 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ukoliko rezultati finalne istrage budu upućivali na polaznike ili uposlenike odgojno obrazovnih institucija Bosna Sema, spremni smo najstrožije kazniti počinitelje te sve podatke vezano za konkretan slučaj predati primarno istražnim organima a nakon toga uputiti i javnu osudu kako bi se dodatno počinitelji diskreditirali i trajno osudili na najstroži mogući način'', navodi se u priopćenju za javnost Bosna Sema obrazovnih institucija.

U prvom službenom priopćenju nakon što su u javnost izišle optužbe o zlostavljanju dječaka Mahira Rakovca, koji je u prosincu počinio samoubojstvo, ova obrazovna ustanova navodi kako su dužni poštivati sve zakone i pravilnike Bosne i Hercegovine.

''Zbog svega navedenog smo duboko potreseni nemilim događajima koji su se kako navode mediji dogodili unutar školskog kompleksa. Vrata naših obrazovnih institucija su otvorena za svaku vrstu suradnje s institucijama koje rade na rasvjetljavanju ovog nemilog događaja. Svi podaci koje bi eventualno bili potrebni za efikasniju i ažurniju istragu su dostupni po zahtjevu istražnih organa, bilo da se radi o pojedinačnim detaljima ili pisanoj korespondenciji koju evidentiramo i arhiviramo'', navodi se u priopćenju i dodaje kako će Bosna Sema odgojno obrazovne institucije će dati punu podršku istražnim organima kako bi se što prije i efikasnije kaznili počinitelji u skladu s rezultatima istrage.

Uz izražavanje sućuti, Bosna Sema navodi kako je njihovim odgojno-obrazovnim institucijama i ustanovama primarna funkcija odgoj i obrazovanje.

''Smatramo da od 1996. godine od kada i aktivno djelujemo u Bosni i Hercegovini činimo mnogo na promociji odgoja i obrazovanja generacija mladih i uspješnih ljudi koji su ujedno bili ili jesu naši polaznici. Kako djelujemo na širem prostoru Bosne i Hercegovine primarno smo usmjereni i na očuvanje historijskog ali i kulturnog naslijeđa Bosne i Hercegovine te promociju Bosne i Hercegovine kroz direktni obrazovni proces kojeg pohađaju ne samo učenici iz Bosne i Hercegovine nego i iz cijelog svijeta'', navodi s eu priopćenju škole.

Podsjećamo, nakon iza optužbi, iz škole na Ilidži su objavljena priopćenja, ali su ih roditelji dječaka nazivali lažnima i nisu ih prihvaćali. Istodobno, u medijima su se pojavila imena navodnih zlostavljača što je pokrenuli lavinu mržnje na društvenim mrežama i internetskim portalima zbog čega je reagiralo i tužiteljstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close