Dan neovisnosti

Sarajevo u svečanom ruhu

''Tako će u narednim danima ova najfrekventnija pješačka zona u glavnom gradu BiH biti u prepoznatljivom žuto - plavo-bijelom dekoru''
Vijesti / Flash | 27. 02. 2020. u 09:06 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnici poduzeća Park počeli su u centru glavnog grada Bosne i Hercegovine postavljati državne zastave u postolja koja se nalaze na stubovima javne rasvjete i ukrašavati veće ulice i trgove povodom 1. ožujka - Dana neovisnosti BiH.

''Ekipe Parka zadužene za dekoriranje gradskih ulica i trgova od jučer su u ulici Ferhadija, gdje postavljaju sajle na kojima se nalazi na desetine zastava BiH. Tako će u narednim danima ova najfrekventnija pješačka zona u glavnom gradu BiH biti u prepoznatljivom žuto - plavo-bijelom dekoru'' - kazala je Feni stručna suradnica za informiranje KJKP "Park" Aldijana Hamza.

Naglasila je da će danas "isti dekor bit postavljen i u ulici Maršala Tita na potezu od Vječne vatre do Velikog parka".

I ostale veće ulice u Kantonu Sarajevo bit će okićene državnim zastavama.

''Danas i u petak ekipe Parka u postolja na stubovima javne rasvjete postavit će zastave na svim raskrsnicama u ulicama Maršala Tita od Velikog parka do Marijin dvora, te ulicama Zmaja od Bosne, Džemala Bijedića, u Bulevaru Meše Selimovića, odnosno od centra do naselja Stup, ali i u pravcu grada. Zastave će od petka biti postavljene i na stubove javne rasvjete u ulici Obala Kulina bana, a s posebnom pozornošću bit će okićen i prostor u blizini Vijećnice'' - kazala je Hamza.

Državnim i općinskim zastavama ukrašene su i ulice u Vogošći, a ekipe Parka, na zahtjev Općine, na stubove javne rasvjete postavile su zastave u ulicama Jošanička, Spasoja Blagovčanina i Omladinska, te na Kobiljoj glavi.

Kopirati
Drag cursor here to close