Dužan 370.000 KM

Sarajevo: Deložiran kafić MMA borca Denisa Stojnića

Vijesti / Flash | 21. 06. 2017. u 09:05 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Općine Stari Grad Sarajevo ušli su u srijedu ujutro u objekt "Tesla“, koji je u vlasništvu MMA borca i starogradskog vijećnika Denisa Stojnića, a nakon naguravanja sa radnicima.

''Pet radnika spriječilo je službenike Općine da uđu na glavni ulaz, te su oni razvalili bravu sporednog i ušli u objekt. Prije toga došlo je do naguravanja između radnika i službenika Općine te je intervenirala i policija. Popisano je zatečeno stanje nakon čega su službenici Općine zapečatili ugostiteljski objekt. Radnici su odmah nakon toga razvalili pečat i ušli u objakt, te je ponovno pozvana policija, javlja reporter Avaza s mjesta događaja.

Na mjestu događaja je i odvjetnik Denisa Stojnića koji tvrdi da su službenici Općine nelegalno ušli u objekt jer im na rješenju o deložaciji jučerašnji, a ne današnji datum.

Denis Stojnić je pak na putu prema Sarajevu. Vraća se ih Nizozemske gdje je imao meč.

Avaz podsjeća da su službenici Općine u utorak ujutro pokušali deložirati ugostiteljski objekt ''Tesla'' zbog duga od 370.000 KM. Kako je rečeno iz Općine, deložacija je naložena jer Stojnić u roku od osam dana nije izmirio dug za objekt koji se nalazi u općinskom poslovnom prostoru.

Tim povodom, načelnik Ibrahim Hadžibajrić je u utorak održao i press konferenciju na kojoj je kazao da je do sada naplaćeno dugovanje od 42 dužnike, te da ovaj slučaj neće biti iznimka.

''Stojniću je zbog neplaćanja duga naloženo da u roku od osam dana napusti prostorije, što on nije uradio. On je dužnik i ukoliko plati ostat će u prostoru, a dug mu nećemo nikada oprostiti'', kazao je u utorak Hadžibajrić.

Stojnić, pak, tvrdi da je problem eskalirao kada je on s bratom Dadom podržao Abdulaha Skaku u izboru za gradonačelnika i Igora Gavrića za predsjedavajućeg Gradskog vijeća.

''Tužio sam Općinu jer su mi izdali prostor za koji su naveli da ima 167 četvornih meatara, a ja sam s vještacima utvrdio da se tu radi o samo 100 četvornih metara. Nakon toga, sklopio sam izvansudsku nagodbu s načelnikom Hadžibajrićem, jer mi je naplaćivano više od onoga što sam dobio. Tu nagodbu je podržao 21 vijećnik na OV. No, sve je to palo u vodu nakon što smo moj brat i ja glasovali, a već ranije smo pitali načelnika hoćemo li imati problema ako podržimo kandidate SDA – SBB koalicije'', kazao je Stojnić u utorak za Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close