Podjele

Samo Čović slavi Dan neovisnosti

Očigledno je da je u Predsjedništvu BiH, u kojem Mladen Ivanić, član iz reda srpskog naroda, inače ne nazoči obilježavanju državnih praznika, sada došlo do apsolutne podjele i između bošnjačkog i hrvatskog člana kolektivnog šefa države.
Vijesti / Flash | 27. 02. 2018. u 22:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dragan Čović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, uputio je pozivnice povodom Dana neovisnosti BiH. U njima se navodi da će prijem povodom 1. ožujka biti održan u četvrtak, na Dan neovisnosti, u zgradi Predsjedništva BiH.

No, za razliku od pozivnica prethodnih godina, kada su na njima bila navedena imena hrvatskog i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića, na ovogodišnjoj pozivnici samo je ime predsjedavajućeg Čovića. On je naveden i kao domaćin prijema, dok se Izetbegovićevo ime ne spominje.

Novinari Dnevno avaza nisu uspjeli dobiti službenu informaciju o tome zbog čega Izetbegović ne sudjeluje u organizaciji Dana neovisnosti, 1. ožujka, kao ni hoće li nazočiti prijemu.

No, očigledno je da je u Predsjedništvu BiH, u kojem Mladen Ivanić, član iz reda srpskog naroda, inače ne nazoči obilježavanju državnih praznika, sada došlo do apsolutne podjele i između bošnjačkog i hrvatskog člana kolektivnog šefa države.

Sve je počelo kada Izetbegović nije htio na Čovićev zahtjev prošle godine pomjeriti prijem povodom 25. studenog, Dana državnosti BiH, da se organizira neki drugi dan, te je Izetbegović, bez Čovićevog znanja, sam organizirao prijem.

Sada mu Čović, očigledno, vraća istom mjerom, ne smatrajući potrebnim da ga navede kao organizatora ovogodišnjeg obilježavanja ovog značajnog datuma.

Kopirati
Drag cursor here to close