Raj za kriminalce

Šamaranje se nastavlja: DF optužuje Izetbegovića za kriminal s Lagumdžijom

Vijesti / Flash | 06. 01. 2017. u 10:51 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Priznajemo da i nas ponekad uveseljava sve izraženije prisustvo humora u redovima SDA! Od svečanih otvaranja trotora, vrednovanja općine Centar, pa sve do brige za stanje komunalnih usluga u DF-u. Što jeste - jeste, da nije tužno, bilo bi urnebesno smiješno'', navodi se u odgovoru Demokratske fronte na priopćenje SDA u kojem je, između ostalog navedeno, kako bi Željku Komšiću bilo najbolje da se temeljito posveti pospremanju vlastitog dvorišta, jer nakon svih isključenja, ''u DF još jedino nisu isključeni struja i plin''.

Naime, medijska prepiska dvaju stranaka nastala je nakon što je SDA odgovorila na istupe Komšića o stanju u koaliciji i optužbama na račun stranke Bakira Izetbegovića. Potom je SDA priopćila kako DF pokušava naći krivce za svoj neuspjeh, navela lutanja Željka Komšića, a onda spomenula struju i plin.

Ponizno s HDZ-om

''Plin, struju, pa i vodu koje često nema, odvoz smeća i sve ostale komunalne usluge, plaćali smo, a plaćat ćemo i dalje, tako da vaši kadrovi u svim komunalnim poduzećima neće imati razloga da nam isključe, kako plin, tako i struju, a ni vodu... Usput, kada smo već kod komunalnih usluga, posebno struje, znači li vam nešto prezime Džananović? Ima veze sa SDA, strujom i uhićenjem! A i dalje je vaš član! A kada govorimo o plinu, znate li kolika je cijena kubnog metra istog? Tolika da je narod ne može plaćati, a zimi se mora grijati, pa onda loži sve i svašta do čega moze da dođe, pa je onda zrak u svim gradovima gdje vlada SDA enormno zagađen. Onda jedan od vaših premijera, baš na katolički Božić, uvede sistem “par - nepar”, pa nakon što prođe Božić isti ukine, itd., itd'', navodi DF.

DF objavila kako je ušla u vlast sa SDA 2014. godine da bi, citirajući navodnu izjavu Bakira Izetbegovića, pokušala "demokratizirati SDA i pomoći im u čišćenju od kriminalaca u vlastitim redovima".

''Tu vlast DF je napustila kada se vidjelo kako se servilno i ponizno SDA odnosi prema HDZ-u i njihovim nerealnim zahtjevima. Nama je ova država puno bitnija nego bilo koje javno poduzeće, agencija ili direkcija. Imali smo i svojih grešaka, ali iza njih stojimo i pokušavamo ih ispraviti, a ne gurati ih pod tepih. Isključili smo sve svoje članove koji su ušli u koalicije koje su protivne odlukama organa stranke dok SDA npr. u Unsko-sanskoj županiji čini vlast zajedno s ratnim zločincem Fikretom Abdićem, te njihovi odnosi s HDZ-om već prelaze u kategoriju zabrane komentiranja za maloljetnike. Kada je riječ o rušenju "probosanske" koalicije iz 2010. godine ona je srušena jer je postala kriminalna, a to bi nam vi najbolje mogli objasniti gospodine Izetbegoviću zajedno s gospodinom Lagumdžijom, na primjeru vaših zajedničkih poslova s turskom firmom Cengiz'', priopćeno je iz DF-a.

Raj za kriminalce

Iz DF-a, između ostalog, optužuju Izetbegovića i SDA da su primjer institucionalnog, političkog i stranačkog kriminala te da su napravili "raj za kriminalce i sitne interesdžije".

''Demokratska fronta će se uvijek boriti protiv ovakvih pojava i svih lažnih patriota i u tome nas nećete nikada spriječiti. Ako bude potrebno izbacit ćemo još pola svojih članova, ali će nas uvijek ostati dovoljno da se borimo i upozoravamo na vaš kriminal'', navodi se u priopćenju.

Stranka željka Komšića navodi kako SDA ''gotovo sve probosanske stranke okreću leđa''.

''Vi i dalje tvrdite kako jedino vi valjate i kako je jedino vaša politika ispravna, posebna je tema i možemo o tome, ozbiljno, kada vas mine želja za humorom. Ako nam je dopušteno gospodo iz SDA, dajemo sebi za pravo da vam uputimo i jedan krajnje ozbiljan savjet – recite svom predsjedniku koji je istovremeno i član Predsjedništva BiH, da niti jedna jedinica Oružanih snaga BiH, misli se i na vojni orkestar kao jedinicu, a pogotovo ne cijeli puk OS BiH, ne može biti upotrebljena ili angažirana bez odluke Predsjedništva BiH na bilo kojem zadatku, uključujući i sudjelovanje na proslavi tzv. Dana RS-a! Takvu odluku ne može donijeti ministrica obrane! Desi li se suprotno, gospodo iz SDA, imat ćemo stanje koje se u svakoj zemlji zove 'pobuna u oružanim snagama', nepoštivanje lanca zapovjedanja i vrhovnog zapovjednika. A za tako nešto uvijek slijede ozbiljne sankcije. Čak se smjena kadrova koji su sudjelovali u donošenju ovakvih odluke može smatrati kao potpuno normalna i logična'', navodi DF i dodaje kako je ovo važnije od bavljenja komunalijama u DF-u.

''Ako nam nećete zamjeriti i ozbiljno se naljutiti na nas (a ako nam i zamjerite i naljutite se, baš nas briga) nekako nam se čini da je ovo daleko ozbiljnije pitanje od bavljenja stanjem komunalnih usluga u DF-u. Vama za informaciju, svakoga tko bude radio protivno utvrđenoj politici Demokratske fronte, izbacit ćemo iz stranke. Očekivati je da toga bude još. Plaćati račune za komunalne usluge, čak i kada su loše, kao i izbaciti iz stranke one koji ne slijede službeni politiku politiku iste, valjda je logično'', navodi Komšićeva stranka u odgovoru kojeg su potpisali ''članovi DF-a koji plaćaju struju, vodu, plin, odvoz smeća, itd., a i vole ovu zemlju!''.

Kopirati
Drag cursor here to close