Početak i kraj

Šamar nakon izbora: Mogu kako hoće i do kad hoće

Vijesti / Flash | 31. 10. 2014. u 10:19 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mogu kako hoće i do kad hoće. Pokazao je to slučaj imenovanja čelnih ljudi Razvojne banke Federacije BiH. Najveći gubitnici i najveći pobjednici Općih izbora dali su nam do znanja kako je bilo i kako će nam biti.

Dobili smo poruku da blebetanja o promjenama možemo i službeno smatrati blebetanjima

Naime, stranka koja je prema svim brojkama imala najviše zaokruživanja na glasačkim listićima pokazala je kako, nakon punih usta pravne države s predizbornih govornica, zakoni neće vrijediti za njih. Tako je mimo zakona na čelno mjesto Razvojne banke nerazvijene Federacije stavila čovjeka koji u stranci obnaša pet dužnosti iako zakon kaže kako taj čovjek ne smije imati veze sa strankom.

Pokazala je tako SDA, osim što ćemo jesti zlatnim kašikama, kako je krenula u ostvarivanje najavljenog plana zapošljavanja sto tisuća ljudi, te im je preostalo još popunjavanje 99.999 radnih mjesta.

Umjesto da veliki pobjednici barem odglume kako na početku svoje velike vladavine neće biti mrlja, zapošljavanja preko štela, prevara i mućki, otvoreno su pokazali kako će raditi ono što im je volja.

S druge strane, nagrada gubitnicima i premijeru iz gubitničke stranke je upošljavanje kuma na mjesto zamjenika banke koja upošljava podobne umjesto da razvija entitet, koji je pak prema obećanjima premijerove stranke, trebao biti nalik na Zapadnu Njemačku. Pokazao je tako SDP da će se zadnjim atomima boriti za svoj način vođenja politike, a to je upošljavanje braće i kumova. Jer, tko se zaposli prije posljednjeg zvona, ostat će na jaslama koje život u BiH znače.

Dakle za oproštaj i za početak, nakon predizbornih blebetanja kako neće biti isto kao prije, da će biti bolje, da će drugi biti kažnjeni za svoje propuste, dobili smo nastavak stare politike i pljuvanja u lice svim nezaposlenima i obespravljenima, svima onima bez ijedne stranačke funkcije i bez kumova i braće na funkcijama.

Dobili smo poruku da blebetanja o promjenama možemo i službeno smatrati blebetanjima, kao što oni službeno neprijatelji neslužbeno rade na istom cilju a to je uhljebiti sebe i svoje dok se pred kamerama i mikrofonima busaju u prsa govoreći kako neće raditi onako kako su to drugi radili.

Valjda svjesni da su nam mozgovi isprani mlakom borbom protiv korupcije, šupljim pričama o nepotizmima i nepostojanjem kazne za bilo kakav kriminal s kravatom, rade kako su radili oni prije njih, pa čak i gore jer se manje srame i manje opravdavaju svoje zarinute zube u novčani kolač napaćene države.

Ne treba puno mudrosti da nam svima bude jasno da će veliki pobjednici, a pobjednika je puno, nastaviti s pohodom stranačkih nestručnjaka na sve fotelje koje imalo mogu ugrijati dupe gladno topline državne službe.

Čak nam nisu ostavili ni malo vremena da pomislimo da neće opet raditi po svome. Odmah su nam, imenujući stranačkog igrača umjesto stručnjaka u instituciju koja dijeli novac za razvoj, zalijepili šamarčinu i pokazali da mogu kako hoće i do kad hoće.

Kopirati
Drag cursor here to close