Narušavanje javnog reda

Sam se prijavio policiji nakon upada u džamiju

Vijesti / Flash | 24. 01. 2015. u 20:24 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povratnik za sirijskog ratišta Kenan Kršo, koji je izazvao incident u džamiji u sarajevskom naselju Stara Breka, predao se danas policiji.

Iz policije su rekli za Dnevni avaz da se Kršo predao, da negira da je netko bio sa njim prilikom upada u džamiju i da prihvata sve posljedice ovog čina.

"Što se tiče druge dvojice, policija radi na rasvjetljavanju ovog incidenta i ispitati će sve okolnosti", kažu u policiji.

Kršo će biti sankcioniran prema Zakonu o narušavanju javnog reda i mira, a policija je protiv njega izdala prekršajni nalog.

Kršo je povratnik sa sirijskog ratišta, s prema saznanjima Dnevnog avaza ima dugačak kriminalni dosje i je liječeni je narkoman.

Podsjetimo, Kršo je jučer sa još dvije osobe upao u džamiju tijekom molitve i verbalno napao imama Muhameda Velića. Oni su na sebi nosili majice sa zastavom ISIL-a.

Tijekom molitve Kršo je prekinuo Velića sa riječima "lažeš", želeći na taj način da izazove sukob sa prisutnim vjernicima i imamom.

"Bio je to presedan prvog reda i neviđena uvreda. Odmah sam reagirao kazavši: 'Ne možeš ovdje i sada tako govoriti! Ovo je džuma i hutba i treba da poštuješ njenu svetost! Ako nećeš i ako ti se ovo ne sviđa, izađi napolje! Ali, ovdje nered nećeš praviti! Je li ti jasno?!' Tada su ljudi u džamiji skočili prema njima, ljuti i isprovocirani i vikali su: 'Napolje, bando! Napolje izlazite, kriminalci!'", ispričao je imam Muhamed Velić.

Kopirati
Drag cursor here to close