Sa suđenja

Salihović najavio tužbu protiv Mektića; Mektić prihvatio prijedlog za liječenje

Vijesti / Flash | 06. 03. 2017. u 11:32 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je nastavljeno suđenje suspendiranom glavnom tužitelju BiH Goranu Salihoviću pred prvostupanjskom Disciplinskom komisijom Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća.

Na početku ročišta Vijeće je reklo da novinari izađu jer je Tužiteljstvo ponovo uputilo dopis da se zbog slične istrage koju oni vode po istom predmetu disciplinski postupak vodi iza zatvorenih vrata.

Salihović, nezadovoljan takvom odlukom, kazao je: "Donijeli ste odluku da jedan dio bude javan, a drugi ne. Linčujte me, ali ovako ne može. Ovo je inkvizicija. Ovako nije bilo ni u komunizmu. Dajte mi otkaz i 100 godina zatvora, ali ja ovo ne mogu. Ovo traje 5 mjeseci, ja nemam nikakvih prava."

Član Vijeća Goran Nezirović kazao je da nema potrebe da se dižu tenzije i zamolio je Salihovića da se smiri i da novinari napuste prostorije, a da će se oni dogovoriti.

Goran Salihović je prije početka ročišta je rekao da ostaje kod zahtjeva da disciplinski postupak bude javan.

''Novinari, narod, moje kolege treba vidjeti o čemu se radi. Ja bih morao reagirati na izjave Mektića koji je jednostavno bolestan, jer iznosi laži, neistine i uvrede koji faktički ruše ovaj sustav. Krenulo je od Tužiteljstva. S ovim želi biti ministar i političar i tužitelj, možda i predsjednik države. Očigledno mu ne godi što je izgubio na izborima. Ja ne znam više što hoće. Napadi su takve prirode da je ovo urušavanje sustava. Mislim da mu je najbolje da se bavi svojim poslom. Što se tiče mene i mojih kolega mi ćemo ga sigurno tužiti za klevetu. VSTV mora reagirati i stati u obranu sudaca i tužitelja od ovih napada koji su stvarno neprimjereni i prelaze svaku granicu, kazao je Salihović.

Dragan Mektić je u izjavi za N1 poručio kako ne želi Salihoviću davati na značaju na način da polemizira s njim.

"Njime se bavi Tužiteljstvo BiH kroz vrlo ozbiljnu osnovanu sumnju da je počinio neka kaznena djela. S njim se na vrlo ozbiljan način bavi disciplinski tužitelj koji ga je suspendirao. Bez obzira što nemam neko posebno mišljenje o sebi, ne bih mu pridavao taj značaj da polemiziram sa njim. Vidim da je danas izjavio da sam bolestan čovjek. Možda i jesam, nisam dugo bio kod liječnika i prihvatit ću njegovu sugestiju i otići na pregled da vidim što je u pitanju sa mnom. Za njega mogu reći da je potpuno zdrav i sa punim umišljajem i razumom je počinio sve ovo što mu se stavlja na teret. Sve je radio s punim umišljajem i isključivo motiviran prljavim namjerama iz koristoljublja", kazao je Mektić za N1.

Kopirati
Drag cursor here to close