Neprovođenje istrage

Salihović: Kebo više ne može podnositi kaznene prijave

Vijesti / Flash | 28. 03. 2015. u 09:03 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni tužitelj BiH Goran Salihović obavijestio je 23. ožujka Mirsada Kebu da je Tužiteljstvo BiH donijelo naredbu o neprovođenju istrage u predmetu protiv Šefika Džaferovića i Sakiba Mahmuljina, te da Kebo nije u svojstvu podnositelja kaznene prijave s obzirom na to da više ne obavlja funkciju potpredsjednika FBiH

U pismu u koje je Srna imala uvid, Salihović podsjeća da je Kebo u vrijeme podnošenja prijave protiv Džaferovića i Mahmuljina 16. prosinca obavljao dužnost potpredsjednika FBiH, te je 23. prosinca i 7. siječnja 2015. dostavio dokumentaciju koja se odnosi na ovaj slučaj, javlja Srna.

Nakon uvida u kompletnu dokumentaciju, te saslušanja više svjedoka, Tužiteljstvo BiH je 11. ožujka 2015, kako navodi Salihović, shodno odredbama Zakona o kaznenom postupku BiH donijelo naredbu o neprovođenju istrage protiv Mahmuljina i Džaferovića, te o donesenoj odluci obavijestilo podnositelja prijave, Predsjedništvo FBiH i potpredsjednika FBiH.

"Naime, kako je u konkretnom slučaju navedenu prijavu podnijela institucija FBiH, odnosno njen potpredsjednik, što je vidljivo iz memoranduma FBiH, kao i kaznene prijave ovjerene pečatom FBiH, ovo tužiteljstvo je dostavilo obavještenje sa razlozima neprovođenja istrage navedenoj instituciji", ističe Salihović.

Kebo je u nekoliko navrata predao tužiteljima više od 8.000 stranica dokumenta u vezi sa navodnim zločinima počinjenim nad Srbima u središnjoj BiH, dijelu Krajine i na području Goražda.

Mirsad Kebo kazao je jučer za Srnu da je angažirao vrhunske odvjetnike jer je nezadovoljan načinom na koji Tužiteljstvo BiH postupa ss kaznenim prijavama koje je podnio protiv Džaferovića i Mahmuljina.

Kopirati
Drag cursor here to close