sukob i sabotaža

Salihović istražuje Mektićevu diplomu

Vijesti / Flash | 03. 08. 2016. u 08:28 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Goran Salihović naredio je istragu protiv ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića zbog njegove navodne lažne diplome Pravnog fakulteta u Zagrebu, otkrivaju izvori Euroblica. List navodi da je Salihović pokrenuo istragu nakon pisanja pojedinih medija da je Mektićeva diploma sporna.

Izvori tog lista tvrde da je pravi razlog zbog koga se Salihović obrušio na Mektića to što je ministar prethodnih mjeseci ušao u žestoki osobni sukob sa glavnim tužiteljem, iznoseći brojne javne kritike na račun Gorana Salihovića i rada Tužiteljstva BiH.

Oni dodaju da se sukob dvojice dužnosnika rasplamsao toliko da je Mektić Salihoviću zaprijetio da će učiniti sve da sabotira njegovu ambiciju da početkom sljedeće godine zamijeni Meddžidu Kreso u fotelji predsjednika Suda BiH.

Srna je, pozivajući se na Tajništvo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, 11. travnja objavila informaciju da je ministar sigurnosti u Vijeću ministara BiH Dragan Mektić diplomirao 19. prosinca 1979. godine na Višoj upravnoj školi u Zagrebu i stekao zvanje upravni pravnik, a ne na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu - Studij za unutrašnje poslove, zvanje diplomirani kriminalista, kako je navedeno u njegovoj biografiji na web- stranici Vijeća ministara BiH.

''Dragan Mektić, rođen 24. prosinca 1956, diplomirao je 19. prosinca 1979. na Višoj upravnoj školi u Zagrebu i stekao naziv upravni pravnik. Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu ne izvodi niti je izvodio studij za unutarnje poslove, zvanje diplomirani kriminalist'', rečeno je Srni u Tajništvu Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Na službenoj web-stranici Vijeća ministara BiH objavljena je Mektićeva autorizirana biografija u kojoj se navodi da je on stekao obrazovanje na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu - Studij za unutarnje poslove, zvanje diplomirani kriminalista, te Višoj upravnoj školi u Zagrebu i Srednjoj strojarskoj školi u Banja Luci.

Kopirati
Drag cursor here to close