prvo ročište

Salihović: Doživljavam medijski linč

Vijesti / Flash | 06. 12. 2016. u 10:47 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Suspendirani glavni tužitelj Goran Salihović prije početka disciplinskog ročišta izjavio je da je doživio medijski linč.

''Vidimo u javnosti jedan ogromni medijski linč koji se sada proširio na cijelo pravosuđe ali ja imam povjerenje da će Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće (VSTV) to ispraviti i imam povjerenje u disciplinsku komisiju'', kazao je Salihović, javlja BIRN-Justice Report.

Za danas je zakazano prvo ročište pred disciplinskom komisijom u vezi suspendiranog tužitelja Salihovića, a zbog tužbe u kojoj je kao glavni tužitelj Tužilaštva BiH počinio niz prekršaja.

U disciplinskoj tužbi se navodi da je Salihović propustio da traži svoje izuzeće u predmetima kada je postojao sukob interesa, da se upustio u neprimjerene kontakte sa sucem ili strankama u postupku, omogućio vršenje dužnosti tužitelja osobama koje za to nisu zakonom ovlaštene, miješao se u postupanje suca ili tužitelja.

Među prekršajima je navedeno i namjerno davanje lažne ili nedovoljne informacije u vezi s prijavama za radno mjesto, disciplinskim stvarima, pitanjima unapređenja i napredovanja u službi ili bilo kojim drugim pitanjima koja su u nadležnosti VSTV-a, te svojim ponašanjem doveo u pitanje povjerenje javnosti u nepristranost i kredibilitet Državnog tužiteljstva.

Salihović je navode disciplinskog tužitelja odbacio kao netočne. Usporedo s disciplinskim postupkom, Tužiteljstvo BiH vodi kaznenu istragu protiv Salihovića.

Kopirati
Drag cursor here to close