Predsjednik GV

Salem Marić u Skandinaviji: Poziv na ulaganje u Mostar

Predsjednik Marić pomenuo je važnost suradnje na zajedničkom lobiranju za uspostavljanje avionskih linija između gradova Skandinavije i Mostara.
Vijesti / Flash | 27. 02. 2022. u 11:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posjetu bosasnkohercegovačkoj zajednici u zemljama Skandinavije povodom obilježavanja 30. godina od neovisnosti Bosne i Hercegovine predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić održao je niz susreta sa gospodarstvenicima s porijeklom iz naše zemlje.

Marić se obratio na manifestacijama povodom obilježavanja Dana neovisnosti u Odenseu, Copenhagenu i Malmeu.

U susretu 1. ožujku čestitao je Dan neovisnosti Bosne i Hercegovine.

Dijeleći informacije o stanju u zemlji i Mostaru govorio je o radu Gradskog vijeća. Značajnim je naveo da u svjetlu dana neovisnosti Bosna i Hercegovina i Mostar treba da budu okrenuti jačanju svojih ekonomskih potencijala zajedno sa svojom zajednicom izvan zemlje.

Pozvao je gospodarstvenike iz svih zemalja Skandinavije sa porijeklom iz BiH da ulažu u Mostar i istaknuo da novi saziv Gradskog vijeća i Grad Mostar stvaraju povoljno okruženje za ulaganje bez prepreka u više gospodarskih potencijala. Turizam, energija, IT sektor, proizvodnja i prerada hrane, izgradnja poslovnih i stambenih objekata samo su neki od potencijala koje posjeduje i nudi Grad Mostar, priopćio je Odjel za odnose s javnošću Gradskog vijeća Mostara.

Foto: PR / Bh izaslanstvo u posjetu skandinavskim zemljama

Predsjednik Marić pomenuo je važnost suradnje na zajedničkom lobiranju za uspostavljanje avionskih linija između gradova Skandinavije i Mostara.

Predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić je podsjećamo u posjeti Skandinaviji zajedno sa bh. izaslanstvom koju predvodi Bakir Izetbegović, dopredsjedatelje Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, Edin Ramić, ministar za raseljenje osobe i izbjeglice, Alija Tabaković, predsjednik Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS, Arif Kovačević, zastupnik u Skupštini Kantona 10 i Adis Tanović, predsjednik Centra za dijasporu Mreža.

Posjeta zajednici se nastavlja 27. veljače u Goteborgu i dalje u ostalim gradovima Švedske i Norveške do 7. ožujka.

 

Kopirati
Drag cursor here to close