Sud

Salah Abdeslam odbio odgovarati na pitanja pred sudom

Vijesti / Flash | 20. 05. 2016. u 11:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Salah Abdeslam je odbio odgovarati na pitanja istražnog suca koji ga je trebao ispitati prvi put u Francuskoj u istrazi o napadima u Parizu 13. studenog i saslušanje je završeno, rekao je njegov odvjetnik Frank Berton i precizirao kako je njegovo saslušanje “završeno”.

Jedini terorist koji je ostao živ nakon 13. studenog stigao je jutros u Palaču pravde u Parizu da bi ga saslušale istražni suci u prvom ispitivanju koje se očekivalo sa zanimanjem za nastavak istrage.

''Salam Abdeslam je započeo šutnju, odbijajući da precizira razloge za korištenje prava na šutnju. Odbio je na isti način potvrditi iskaze koje je prethodno dao pred belgijskim policajcima i istražnim sucima. Nije se želio izjasniti danas i rekao je da će to uraditi kasnije'', rekao je novinskoj agenciji AFP njegov odvjetnik.

''Želio je iskoristiti svoje pravo na šutnju, treba mu dati vremena'', dodao je.

Jedini živi pripadnik džihadističkih terorista od 13. studenog stigao je početkom jutra u Palaču pravde na prvo ispitivanje u Francuskoj, vrlo očekivano za nastavak istrage o napadima u kojima je poginulo 130 ljudi.

Njegov odvjetnik se žali što će on biti smješten u ćeliju u Fleury-Merogis pod stalnim video nadzorom.

"On se osjeća da ga promatraju 24 sata i zbog toga mu nije dobro'', rekao je odvjetnik, koji planira predati žalbu ministru pravosuđa zbog toga.

Što se tiče izjašnjavanja o krivnji, Salah Abdeslam je rekao da će ''on odlučiti o trenutku kada će izabrati govoriti'', naglasio je Berton.

Kopirati
Drag cursor here to close