Rat na pomolu?

SAD u Njemačkoj iskrcava tenkove za rat protiv Rusije?

Vijesti / Flash | 09. 01. 2017. u 09:37 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bundesdeutsche zeitung upozorava da SAD u Njemačkoj "iskrcava tenkove za rat protiv Rusije". Naoružanje će ka ruskim granicama biti transportirano u 900 vagona, čija ukupna dužina iznosi 14 kilometara, navodi predstavnik zapovjedništva Bundeswehra u federalnoj pokrajini Branderburg.

U njemačku luku Bremerhaven pristižu brodovi koji prevoze vojnu tehniku američke vojske za potrebe NATO-a na istočnim granicima Rusije. U luci Bremerhaven punom parom teku pripreme za prebacivanje Treće postrojbe Četvrte pješadijske divizije SAD prema granicama Rusije.

Tijekom cijelog tjedna na istok će svakodnevno biti upućivane tri kompozicije sa vojnom tehnikom.
Prebacivanje ovih snaga gura Europu u novi krug rasta napetosti sa Rusijom, upozorava zastupnik Bundestaga i član parlamentarnog Odbora za pitanja obrane Alexander Neu, javlja Bundesdeutsche zeitung.

Dalje tvrdi da Vlada u Berlinu pokušava pretrovoriti Njemačku u platformu za razmještanje američkih i NATO snaga, usmjerenih protiv Rusije. Neu poziva službeni Berlin da uskrati Washingtonu korištenje njemačke teritorije za transport vojnih snaga.

Mediji izvještavaju da su mnogi njemački političari nezadovoljni zbog prebacivanja američkih tenkova u Njemačku.

Premijer savezne pokrajine Brandenburg Dietmar Woidke kritizira planove o razmještanju bpjne NATO-a u Istočnoj Europi.

Prebacivanje američkih tenkova u njemačku luku Bremerhaven izazvalo je negodovanje i potpredsjednika stranke Ljevice Tobisa Fliegera.

On smatra da članice NATO-a provociraju novu utrku u naoružanju i kompliciraju odnose sa Rusijom.

Kopirati
Drag cursor here to close