Televizijsko sučeljavanje

SAD: Oštra debata dvojice potpredsjedničkih kandidata

Vijesti / Flash | 05. 10. 2016. u 07:58 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Sveučilištu Longwood u Virginiji održano je jedino televizijsko sučeljavanje potpredsjedničkih kandidata u utrci za Bijelu kuću - demokrata Tima Kainea i republikanca Mikea Pencea.

Dva iskusna političara u debati su branila ekonomsku, imigrantsku i vanjsku politiku Donalda Trumpa i Hillary Clinton, a prema prvim reakcijama medija i društvenih mreža, nastup Mikea Pencea bio je uvjerljiviji.


Nakon turbulentnog tjedna za kamapnju Donalda Trumpa napokon dobra vijest: njegov potpredsjednički kandidat Mike Pence imao je uvjerljiv nastup u debati. Pence, 57-godišnji bivši guverner Indiane i zastupnik u američkom Kongresu, potpuna je suprotnost Trumpu. Iz takta ga nije izbacio nijedan verbalni napad suparnika Tima Kainea kojem su kritičari zamjerili nervozu i pretjeranu gorljivost.

Kaine, 58-godišnji senator iz Virginie, imao je zadatak podsjetiti na sve Trumpove "grijehe", a manje govoriti o politici Hillary Clinton. Bila je to pogrešna uloga za Kainea koji je u Washingtonu na glasu kao političar sklon kompromisu i dvostranačkim rješenjima.

Donald Trump potpredsjedničku je debatu komentirao na Twitteru, no bio je okružen komunikacijskim stručnjacima iz kampanje koji su pratili njegove komentare.

Prema posljednjim anketama, Hillary Clinton ponovno je u vodstvu od 3 do 6 posto, a javnost s nestrpljenjem očekuje drugu predsjedničku debatu koja će se održati u nedjelju.

Kopirati
Drag cursor here to close