Reakcija

SAD: Nismo mi prijetnja za BiH nego Dodik

Još su poručili da su SAD bile i jesu i dalje partner svih građana BiH.
Vijesti / Flash | 24. 05. 2023. u 17:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Najnoviji navodi Milorada Dodika, kao većina njegovih prethodnih tvrdnji, apsurdni su i zlonamjerni. Sjedinjene Države i Zapad ne predstavljaju prijetnju ni Republici Srpskoj ni težnjama njenih stanovnika da imaju mirnu, demokratsku i prosperitetnu budućnost", naveli su danas iz Veleposlanstva SAD-a u BiH kao odgovor na najnovije izjave Milorada Dodika.

Dodaju da takve prijetnje dolaze upravo od Dodika.

"Te prijetnje dolaze od Milorada Dodika i onih u vlasti Republike Srpske koji teže da oduzmu osnovna prava i slobode stanovnicima ovog entiteta, bogateći se umjesto da rade na prosperitetu onih za koje tvrde da ih predstavljaju, podrivajući državu Bosnu i Hercegovinu i Daytonski mirovni sporazum, te dajući destabilizirajuća, iluzorna i opasna obećanja o nezavisnosti Republike Srpske".

Još su poručili da su SAD bile i jesu i dalje partner svih građana BiH.

"Sjedinjene Države su bile i jesu prijatelj i partner svih građana Bosne i Hercegovine. Naša politika ovdje je jasna i direktna i takva je već 28 godina: Sjedinjene Države podržavaju suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine, kao i njenu integraciju u euro-atlantske institucije".

Kopirati
Drag cursor here to close