Šalje se oružje u Irak

SAD napao ciljeve u Islamskoj državi

Vijesti / Flash | 31. 08. 2014. u 07:07 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

SAD je izvršio zračni napad na pripadnike Islamske države nedaleko od opkoljenog šijitskog grada Amerlija u sjevernom Iraku i dostavio iz zraka humanitarnu pomoć civilima na tom području, priopćio je Pentagon.

Predsjednik Barack Obama odobrio je tu operaciju kako bi spriječio napad Islamske države na stanovnike Amerlija. Pomoć su dopremili američki zrakoplovi zajedno sa zrakoplovima iz Britanije, Francuske i Australije.

Amerli je u okruženju snaga Islamske države više od dva mjeseca. U gradu je više od 15.000 ljudi, a naoružani stanovnici uspjeli su odbiti napade militanata.

Australija će poslati oružje u Irak

Australija će se pridružiti Kanadi, Italiji, Francuskoj, Britaniji i SAD-u u akciji slanja oružja i humanitarne pomoći u sklopu multinacionalnih napora koje će koordinirati Irak i druge zemlje u regiji, rekao je australski premijer Torny Abbott. Istaknuo je da će Australija nastaviti raditi sa svojim međunarodnim partnerima u borbi protiv sigurnosne prijetnje koju predstavljaju militanti Islamske države.

Islamska država, radikalna islamistička skupina, koja je posljednjih mjeseci zauzela velike dijelove Sirije i Iraka, proglasila je otvoreni rat Zapadu.

Kopirati
Drag cursor here to close