Odlučnost

SAD: Kina poduzela 'značajne korake' u rješavanju krize na Korejskom poluotoku

Vijesti / Flash | 03. 08. 2017. u 11:47 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kina je poduzela "značajne korake" kako bi pomogla u rješavanju nuklearne krize na Korejskom poluotoku, kazala je u srijedu visoka dužnosnika američkog State Departmenta.

U telefonskom razgovoru s novinarima čija je tema bila najavljeno putovanje američkog državnog tajnika Rexa Tillersona u jugoistočnu Aziju, Susan Thornton, vršiteljica dužnosti pomoćnika državnog tajnika, je rekla da su Sjedinjene Države svjedočile "značajnim koracima... iskreno nezabilježenim koracima" Kine ka povećanju pritiska na Sjevernu Koreju, izvještava Xinhua.

''Mi vidimo sve veću odlučnost s njihove strane da poduzmu korake kako bi se pokušali ozbiljno pozabaviti ovom situacijom. Mi i Kina imamo isti cilj, a to je denuklearizacija Korejskog poluotoka'', izjavila je Thornton.

Pored toga što se Kina snažno protivi kršenjima rezolucija Vijeća sigurnosti UN-a i poziva sve relevantne aktere da ne pogoršavaju situaciju u regiji, kineski dužnosnici rade s Rusijom na izradi mape puta za postizanje mira u regiji i ispunjenju ciljeva Vijeća sigurnosti, kazao je u ponedjeljak na pres konferenciji u UN-u predstavnik Kine Liu Jieyi.

Kopirati
Drag cursor here to close