Zeleni ekonomski razvoj

Sa sjednice Vlade Hercegbosanske županije

Vijesti / Flash | 31. 07. 2014. u 19:22 ZS

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) na današnjoj sjednici u Livnu donijela je Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava kapitalnih transfera "Potpora općinama-vodoprivreda" utvrđenu Proračunom za 2014. godinu u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ-a.

Kako je priopćeno iz Vlade HBŽ-a, sredstava za realiziranje ovoga Programa predviđena su u ukupnome iznosu od 350.000 KM, a realizirat će se prema postotku uplate "Opće vodne naknade" i "Posebnih vodnih naknada" općina HBŽ-a iz prethodne godine.

Usvojena je Odluka o odobravanju 51.000 KM za sufinanciranje implementacije "Zeleni ekonomski razvoj-Institucionalizacija upravljanja energijom i akcijski plan za energetsku efikasnost u BiH".

Cilj je projekta utvrditi postojeće stanje zgrada javnog sektora u
smislu potrošnje energije, mogućnosti i prioriteta za provođenje mjera energetske efikasnosti obnovljivih izvora energije, očekivane koristi za životnu sredinu i financijska ušteda, kao i doprinos sveukupnim strateškim koristima za javni sektor i za građane uopće.

Okončanje ovoga projekta očekuje se do kraja travnja 2015. godina, a ukupna vrijednost iznosi 204.000 KM i u jednakim iznosima će ga financirati Vlada HBŽ-a i UNDP.

Odlukama su odobrena financijska sredstva Crvenom Križu HBŽ-a u iznosu od 7.000 KM i Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa u iznosu od 34.100KM za plaćanje kotizacije Županijskom nogometnom savezu za sve nogometne klubove u HBŽ-u.

Vlada je Odlukom dala suglasnost za dovršetak stambene zgrade A2 u Drvaru te donijela Odluku o osiguravanju i odobravanju 5.000 KM iz Tekuće pričuve za potrebe osiguranja troškova stečajnog postupka neaktivnog gospodarskog društva "Delma" d.o.o. iz Tomislavgrada.

Donesena je Odluka o isplati naknade za korištenje godišnjeg odmora - regresa za sve korisnike Proračuna za 2014. godinu u iznosu od 425,00 KM, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close