Vandalski čin

S 13 metaka oskrnavljen spomen križ za branitelje na Gradini

Vijesti / Flash | 02. 06. 2015. u 08:37 D.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovih dana, kada se u općinama na jugu Hercegovine, posebice u Čapljini, obilježavaju dani sjećanja na branitelje koji su u akciji ''Lipanjske zore'' položili svoje živote, vandalskim činom osknavljen je spomen križ na dubravskoj Gradini koji je postavljen u njihovo ime.

Naime, u križ koji se nalazi na dubravskoj visoravni, odnosno Gradini, razmeđu općina Čapljina, Stolac i Mostar, ispaljeno je čak 13 metaka. Križ je na taj način teško oštećen od strane nepoznatih vandala, za kojima se intezivno traga.

Radi se o obilježju postavljenom u spomen na 24 hrvatska branitelja iz općina sa juga Hercegovine, koji su prije 22 godine poginuli u jednom od najkrvavijih dana na ovom dijelu bojišta.

Pripadnici Protupožarne postrojbe Čapljina po saznanju da je križ oštećen otišli su na mjesto događaja, gdje su zakrpili rupe na križu i prefarbali ga te tako doveli u prvobitno stanje.

Na ovoj lokaciji sredinom srpnja, na svetu misu koja se služi pod križem u spomen na branitelje, okupi se više stotina osoba iz Čapljine, Mostara, Stoca, Neuma...

Kopirati
Drag cursor here to close