Nesreća

Ruski istražitelji u Egiptu: Crne kutije iz zrakoplova na analizi

Vijesti / Flash | 01. 11. 2015. u 12:09 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski ministar transporta i tim visoko-kvalificiranih istražitelja stigli su u Kairo kako bi pomogli egipatskim vlastima da otkriju uzrok pada ruskog zrakoplova na Sinajskom poluotoku u nesreći u kojoj je život izgubilo 224-ero ljudi.

Zrakoplov koji je proizvela kompanija Airbus, a čiji je vlasnik ruska aviokompanija Kogaljmavija, letio je iznad Crvenog mora iz odmarališta Šarm el-Šeik u Sankt Peterburg u Rusiji, a srušio se u centralnom Sinaju rano ujutro u subotu.

Zrakoplov se srušio u planinskom dijelu nedugo nakon što je izgubio kontakt s radarom, javio je Reuters.

Militantna grupa koja je povezana s Islamskom državom u Egiptu u pokrajini Sinaj priopćila je da je ona srušila zrakoplov "kao odgovor na ruske državne udare u kojima je poginulo na stotine muslimana na sirijskom tlu", ali je ruski ministar transporta Maksim Sokolov kazao za novinsku agenciju Interfax da se ta tvrdnja "ne može smatrati istinitom".

Egipatski premijer Šerif Ismail kazao je press konferenciji u subotu da za sada nisu otkrili bilo kakve neuobičajene aktivnosti vezane za zrakoplovnu nesreću, ali da ništa neće biti poznato dok se ne okonča istraga.

Do sada su iz olupine zrakoplova izvučena 163 tijela i prevezena u nekoliko bolnica, uključujući i mrtvačnicu Zejnhom u Kairu.

Egipatski i ruski istražitelji počet će analizu pronađenih crnih kutija u nekoliko narednih sati. Obje crne kutije pronađene su u ruskom zrakoplovu, koji se srušio na egipatskom Sinajskom poluotoku, prenio je Reuters. Anonimni izvori tvrde da će se kutije analizirati u ministarstvu civilne avijacije u Kairu.

Kopirati
Drag cursor here to close