Blagi moždani

Rusija zove Mladića na liječenje: Neće nestati ili pobjeći

Vijesti / Flash | 21. 03. 2017. u 08:52 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija je dala službena jamstva Haaškom tribunalu za privremeno puštanje generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića na liječenje u Moskvu, pišu Večernje novosti.

List navodi kako je obrana podnijela zahtjev Haaškom tribunalu da dozvoli da Mladić bude prebačen u Rusiju, zbog potrebnog liječenja u kliničkim uvjetima.

Prema neslužbenim saznanjima lista, Rusija se obvezala da će jamčiti da Mladić neće nestati ili pobjeći i da će ga vratiti nazad u Haag kada to Tribunal bude tražio, prenijela je Srna.
Prihvatit će i sve uvjete, koje u takvim situacijama Haaški tribunal zahtijeva.

Obrana je podnesak o privremenom puštanju Mladića na liječenje podnijela kao hitan i nada se da će Haag što prije o tome donijeti odluku.

Sugovornik lista upućen u zdravstveno stanje Mladića rekao je kako je početkom ožujka imao ozbiljnu zdravstvenu krizu i da je ličilo na blagi prolazni moždani udar.

"To je za njega moglo biti fatalno. Sada je bolje, stanje se malo poboljšalo, ali je prije petnaestak dana Mladić sve ozbiljno zabrinuo", dodao je ovaj izvor.

Obrana je, poslije tri godine podnošenja zahtjeva, tek nedavno od Tribunala dobila kompletnu Mladićevu zdravstvenu dokumentaciju, u kojoj je uočeno da je bilo propusta u liječenju i da je Mladić mogao biti mnogo kvalitetnije liječen.

Upravo na osnovu tog materijala i predloženo je da je Mladiću potrebno liječenje u bolnici, a ne u zatvorskoj ćeliji.

Kopirati
Drag cursor here to close