(Ne)namjerna greška

Rusija Republiku Srpsku tretira kao državu?

Milorad Dodik oglasio se na društvenoj mreži X kazavši kako je "zadovoljan činjenicom da je Srpska u Sankt Peterburgu tretirana na važnoj razini".
Vijesti / Flash | 24. 04. 2024. u 21:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nalazi se u Rusiji u posjeti Sankt Peterburgu gdje se održava Sigurnosni forum, a s Dodikom je otputovao i ministar sigurnosti Nenad Nešić.

U srijedu je zabilježena i jedna zanimljivost jer je organizator, tj. Ruska Federacija Republici Srpskoj posvetila tretman jednak državi čemu svjedoči i zastava Republike Srpske koja je postavljena ravnopravno uz ostale državne zastave.

Iako su pojedini mediji kazali kako zastave Bosne i Hercegovine nije bilo, upitani za obrazloženje, iz Ruskog veleposlanstva za N1 odgovorili su na zanimljiv način tako što su poslali fotografije državnih zastava, među kojima se nalazi i zastava Bosne i Hercegovine.

Foto: Rusko veleposlanstvo / Zastave na Sigurnosnom forumu

Milorad Dodik oglasio se na društvenoj mreži X kazavši kako je "zadovoljan činjenicom da je Srpska u Sankt Peterburgu tretirana na važnoj razini".

"Imao sam čast biti prvi koji se obratio na konferenciji o suvremenim izazovima u sigurnosti", dodao je.

Nije propustio priliku spomenuti i Sjedinjene Američke Države za koje je kazao kako su im stalna meta Srbija i Republika Srpska.

"Srpska i Srbija stalne su mete specijalnog hibridnog rata Zapada, predvođenog SAD-om, s ciljem porobljavanja i aboliranja cijelog srpskog naroda. Jedan od prioritetnih zadataka u procesu oblikovanja policentričnog svjetskog projekta je izgradnja novih okvira međunarodne i nacionalne informacijske sigurnosti", istaknuo je Dodik.

"Republika Srpska je izravno izložena pritiscima i pod stalnim je američkim sankcijama, a mi nalazimo načine kako se nositi s tim problemom. U budućnosti treba očekivati kibernetičke napade na državne sustave i institucije, a za to treba pronaći rješenja", dodao je.

Upitani za komentar i potencijalnu reakciju, iz Ministarstva vanjskih poslova BiH za N1 su kazali:

"Putem naše ambasade u Moskvi utvrđujemo činjenice na osnovu kojih ćemo poduzeti naredne korake, a u skladu sa Bečkom konvencijom i ustaljenom diplomatskom praksom".

Kopirati
Drag cursor here to close