Pojačati napade

Rusija prijeti: Vrijeme je da se s Amerikom priča jezikom koji razumije

Vijesti / Flash | 07. 06. 2016. u 07:48 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pokušaji diplomatskih dogovora sa SAD u vezi sa Sirijom neće se dobro završiti i vrijeme je da Rusija progovori jezikom koji Washington razumije - da snagom sile pomogne poraz islamista, navodi Global Research.

Pokušaji Moskve da dogovori primirje i reguliranje sukoba u Siriji ostaju bez rezultata, jer Washington ne samo da ne pomaže, već komplicira situaciju.

Zato je vrijeme da Rusija shvati da se sa SAD može govoriti samo jezikom sile i da nastavi vojnu intervenciju protiv svih terorističkih grupa koje ne poštuju primirje, ocjenjuje Global Research.

Prema mišnjenju autora, strateška intervencija Putina u Siriji u rujnu prošle godine bila je "hrabra i životno važna odluka i on zaslužuje pohvalu i poštovanje".

Ta intervencija je u korijenu promijenila situaciju na ratištu, dozvolila sirijskoj Vladinoj vojsci da uzme od terorista, "koje financiraju SAD", dobar dio ranije izgubljenih teritorija, prenijela je Srna.

Istovremeno, pokušaji Rusije da "isposluje" primirje i pregovore o reguliranju sukoba nisu uspjeli, a to vodi u beskonačni rat.

Diplomatski pokušaji Moskve ostat će bez uspjeha, jer Washington odbija biti partner u mirovnom procesu. To ne želi Barack Obama, a neće htjeti ni njegov nasljednik.

"Washington želi rat, a ne mir, želi promjenu režima u Siriji koju naziva - političkom predajom vlasti", piše Global Research.

SAD pokušavaju obraniti "svoje teroriste" i traže od Moskve da prestane granatirati pozicije Nusre, te nastavljaju naoružavati i pružati drugu materijalnu pomoć terorističkim organizacijama.

''Došlo je vrijeme da se s Washingtonom i njegovim saveznicima razgovara na jedinom jeziku koji oni znaju, vrijeme za intenzivnije granatiranje, za odlučnu ofanzivu. Vrijeme je da se likvidiraju svi teroristički elementi koji ne poštuju primirje. Od toga ovisi hoće li Sirija ikada postati mirna i slobodna zemlja", navodi Global Research.

S druge strane, bivši američki veleposlanik u Moskvi Michael McFaul smatra kako SAD trebaju pokazati Rusiji "gdje joj je mjesto" i pokrenuti protiv nje konkretne akcije.

On tvrdi da je NATO prisiljen odbijati prijetnje koje dolaze iz Moskve i ocjenjuje da SAD moraju obuzdati Rusiju.

Pri tome, približavanje snaga NATO-a ruskim granicama McFaul smatra - legitimnim.

Za estonske medije je rekao da Washington nije obećao da će sprječavati širenje NATO-a na Istok.

Michael McFaul bio je američki ambasador u Rusiji od 2012. do 2014. godine. Prethodno se nalazio na poziciji specijalnog pomoćnika Baracka Obame za pitanja nacionalne sigurnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close