'pošteno'

Rusija odgovorila SAD-u: Nećete ni vi nadgledati naše izbore

Vijesti / Flash | 08. 11. 2016. u 09:29 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova uputilo je diplomatsku notu američkim vlastima i poručilo da diplomatima iz SAD-a neće biti dozvoljeno da u budućnosti nadgledaju izbore u Rusiji, navodi novinska agencija RIA pozivajući se na zamjenika šefa ruske diplomacije Sergeja Rjabkova.

Prema njegovim riječima, taj potez predstavlja odgovor Rusije na ometanje ruskih diplomata, koji su tražili da nadgledaju predsjedničke izbore u SAD zbog mogućih nepravilnosti, prenosi Reuters.

Rusko središnje izborno povjerenstvo (RCI) priopćilo je početkom studenog da neće nadgledati predsjedničke izbore u SAD, prenosi ruska novinska agencija TASS. Predsjednica RCI Ela Pamfilova kazala je da to nije odluka RCI, već stav mnogih koji misle da bi na taj način Rusija uticala na izbore.

Moskva je ranije imala spor s Washingtonom oko pokušaja da pošalju svoje promatrače na predsjedničke izbore i optužila SAD da su zauzela antiruski stav.

Rjabkov je rekao ranije da američke kolege ne bi trebale računati da će Rusija "jednostavno zaboraviti" za zabranu ruskim promatračima da nadgledaju američke predsjedničke izbore. Izbori za predsjednika SAD održavaju se danas, a kandidat demokrata je Hillary Clinton dok je kandidat republikanaca Donald Trump.

Kopirati
Drag cursor here to close