Problem terorista

Rusija odbila njemački poziv da produži trosatno primirje u Aleppu

Vijesti / Flash | 15. 08. 2016. u 13:31 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u ponedjeljak je odbacio poziv svog njemačkog kolege za primirjem dužim od trenutnog trosatnog prekida vatre dnevno kako bi se omogućila dostava humanitarne pomoći u sirijski grad Aleppo.

Djelomično se slažući s njemačkim ministrom vanjskih poslova Frank-Walterom Steinmeierom, Lavrov je priznao da je "pauza od tri sta dnevno nedovoljna".

Izjavio je novinarima "da bi se to produžilo neophodno je riješiti probleme kao što je borba protiv terorista".

''Rezultat te pauze je neznatno poboljšanje humanitarne situacije. Glavni rezultat je, međutim, da su teroristi povećali svoj broj za 7.000 ljudi, da ne govorimo o velikim količinama oružja i streljiva'', navela je ruska državna novinska agencija Tass izjavu Lavrova.

Steinmeier je pozvao Rusiju da položi oružje kako bi omogućila da se humanitarna pomoć dostavi ugroženom gradu u sjevernoj Siriji.

''Mislim da oružje treba biti ušutkano kako bi se ljudima dostavile osnovne životne namirnice. Humanitarna situacija u Aleppu je katastrofalna. Ovo se ne smije nastaviti. Tri sata dnevno nije dovoljno'', izjavio je Steinmeier u Jekaterinburgu, četvrtom po veličini ruskom gradu, prenosi DPA.

Kopirati
Drag cursor here to close