SAD

Rusija griješi, Turska ne kupuje naftu od ISIL-a

Vijesti / Flash | 05. 12. 2015. u 15:14 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvrdnje Rusije da Turska kupuje naftu od terorističke organizacije ISIL, koje su se pojavile nakon obaranja ruskog aviona, nisu točne, potvrdio je neimenovani dužnosnik Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

"Rusija je napravila i lijepo oblikovala internet stranicu s puno informacija, ali naše procjene pokazuju da nema krijumčarenja naftom između Turske i dijelova koje kontrolira ISIL", smatra dužnosnik američkog ministarstva, te dodaje:

"Ako baš želite govoriti o krijumčarenju nafte, mi vjerujemo da ono nije povećano nego je došlo do smanjenja, a do kojeg je opet u jednoj mjeri došlo zahvaljujući naporima Turske", kazao je.

Dužnosnik naglašava kako nije prikazan niti jedan dokaz koji ukazuje na to da Vlada Turske stoji iza krijumčarenja naftom. Prema njegovim riječima, većina nafte koja se nalazi na područjima pod kontrolom ISIL-a ide u regije koje kontrolira Asadova vojska i u centralni Irak.

Podsjetimo, Rusija je iznijela tvrdnje u tome da Turska krijumčari naftu od ISIL-a, nakon što su turske snage, 24. studenog oborile ruski avion koji je narušio turski zračni prostor.

Kopirati
Drag cursor here to close