diplomacija

Rusi o američkim sankcijama: Uzvratit ćemo na isti način

Vijesti / Flash | 30. 12. 2016. u 07:19 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski dužnosnik Vladimir Jabbarov izjavio je da će uzvratiti na isti način na sankcije koje su Sjedinjene Američke Države (SAD) uvele Rusiji kao odgovor u navodno miješanje te zemlje u američke predsjedničke izbore.

Objavljen je novi niz sankcija Rusiji, a u sklopu kojih je donešena odluka da će biti protjerano 35 ruskih diplomata te da će biti zatvorena dva posjeda.

Diplomatima i njihovim obiteljima su data 72 sata da napuste zemlju, a ruski dužnosnik je izjavio da će uzvratiti na isti način.

Istodobno, ruski premijer Dmitrij Medvedev izrazio je žaljenje zbog činjenice da administracija američkog predsjednika Baracka Obame završava svoj mandat u "antiruskoj agoniji".

"Žalosno je da Obamina administracija, koja je počela obnovom suradnje, završava svoj mandat u antiruskoj agoniji", napisao je Medvedev na Twetteru.

Naime Washington je uveo nove sankcije Moskvi zbog navodnog hakiranja američkih političkih institucija.

Sankcije se odnose na nekoliko ruskih kompanija, Federalnu službu sigurnosti i glavnu obavještajnu agenciju ruskog generalštaba, navodi TASS.

Osim toga, američke vlasti protjerale su 35 ruskih diplomata i zatvorile dva ruska ureda. Rusija je u više navrata odbacila umiješanost u cyber-napade.

Komentirajući nove sankcije, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je kako je riječ o činu agresije.

Kopirati
Drag cursor here to close