Bombardiranje Sirije

Rusi nastavili napade: Poginulo najmanje 50, a ranjeno više od 200 civila

Vijesti / Flash | 13. 12. 2015. u 15:18 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najmanje 50 civila je poginulo, a više od 200 ranjeno u novim napadima ruskih zračnih snaga u predgrađu Duma, sjeveroistočno od centra Damaska, javlja Agencija Anadolija.

Dužnosnici lokalne Civilne zaštite u Dumi su za AA kazali da su ruski bombarderi do jutros izveli najmanje 25 zračnih napada u Dumi koju kontrolira opozicija. Isti izvori javljaju da su ruski avioni tijekom dana izveli više od 100 zračnih napada u širem pojasu regije Istočna Guta.

Lokalni aktivisti prevoze stradale do obližnjih bolnica i mobilnih stacionara. Ekipe Civilne zaštite pretražuju ruševine u potrazi za preživjelim civilima.

Član Odbora za koordinaciju lokalnih aktivnosti (LCC) Yusuf al-Bustani je potvrdio da ruski avioni od ranog jutra izvode zračne udare na naselja koja kontroliraju pobunjenici i da je u tim napadima stradao veliki broj ljudi.

''Samo u napadima u Dumi je poginulo 50 osoba. Još nismo dobili podatke o stradanjima u drugim naseljima, koja su također bila mete današnjih napada. Među ranjenicima u Dumi je veliki broj životno ugroženih. Strahujemo da bi bilans smrtno stradalih mogao znatno porasti“, kazao je Bustani.

Ističući kako avioni sirijske vojske odane režimu predsjednika Bashara al-Assada djeluju isključivo kada je vedro i kada su vremenski uvjeti povoljni, Bustani je kazao da ruski avioni danas vrše napade iako je vrijeme izuzetno oblačno.

Kopirati
Drag cursor here to close