Povijesna osoba

RTRS: Snimit ćemo film o životu Radovana Karadžića

Vijesti / Flash | 16. 08. 2017. u 17:45 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radio-televizija Republike Srpske rado će stati iza ideje o snimanju igranog filma o Radovanu Karadžiću, rekao je za Novosti generalni direktor RTRS-a Draško Milinović.

Komentirajući najavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, da bi RTRS trebalo da snimi film o Radovanu Karadžiću i njegovom sudjelovanju u borbi za slobodu srpskog naroda, kao odgovor na snimanje turske serije o Aliji Izetbegoviću, Milinović kaže da je ova televizija spremna da se upusti u realizaciju takvog projekta.

"To je veoma ozbiljan posao koji bi zahtijevao jaku produkciju, vrijeme, kvalitetan scenarij i režiju, bez kojih nema nijednog filma. Ukoliko bi se napravio dobar scenarij i složile sve kockice, RTRS je spreman da produkcijski, tehnički i tehnološki stane iza toga sa svojim kapacitetima.

Karadžićev branitelj pred sudom u Scheveningenu Goran Petronijević rekao je da se nada da bi Karadžić sa slobode mogao da sudjeluje u stvaranju filma o njemu.

"Ako ne bude tako, sigurno ćemo tražiti neki način da se uključi u taj projekt, recimo, savjetodavno, pismima...Sa Karadžićem nisam razgovarao o ovoj temi, jer je nova", kaže Petronijević, podsjećajući da je već snimljen dokumentarni film o prvom predsjedniku Republike Srpske.

Petronijević je uvjeren da će se pokazati da je njegov branjenik pozitivna povijesna osoba koji zaslužuje da njegov život rad i odluke koje je donosio u najtežim okolnostima po srpski narod budu zabilježeni na filmskom platnu.

Nakon najava filmova o Aliji i Radovanu, trebaju li i bh. Hrvati ekranizirati svoga junaka?

Kopirati
Drag cursor here to close