Utvrđen Prijedlog zakona

RS na korak do uspostave rezervnog sastava policije

Ministar unutarnjih poslova RS-a Dragan Lukač jučer je rekao da su uvažene određene primjedbe zastupnika, koje su se čule tijekom razmatranja tog zakona u formi nacrta.
Vijesti / Flash | 30. 05. 2019. u 13:56 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Republike Srpske (RS) ustvrdila je danas Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutarnjih poslovima, kojim je predviđeno uspostavljanje rezervnog sastava policije. 

Zakon je upućen na razmatranje entitetskom parlamentu. 

Ministar unutarnjih poslova RS-a Dragan Lukač jučer je rekao da su uvažene određene primjedbe zastupnika, koje su se čule tijekom razmatranja tog zakona u formi nacrta. 

Na današnjoj sjednici entitetske vlade utvrđene su izmjene i dopune Zakona o javnom redu i miru te o oružju i municiji, te će biti upućeni na razmatranje Narodnoj skupštini RS-a.

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić smatra da ne postoje razlozi da RS ima rezervni sastav policije, jer taj bh. entitet u ovom trenutku ima oko 7.000 zaposlenih u MUP-u od kojih je svega oko 350 Bošnjaka i još manje Hrvata. 

Lukač je dodao da će pripadnici rezervnog sastava policije biti mladi ljudi do 25 godina starosti, a ne ratni kadrovi. 

Narodna skupština RS-a usvojila je 18.travnja Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutarnjim poslovima u RS-u, kojim je predviđeno uspostavljanje rezervnog sastava policije. 

Za ovaj nacrt je glasao 51 zastupnik, suzdržano je bilo 19, a protiv dva. 

Predsjednik Kluba poslanika “Zajedno za BiH” u parlamentu bh. entiteta RS Edin Ramić odbacio je navode MUP-a RS da se rezervni sastav policije uvodi zbog problema s migrantima na teritoriji tog bh. entiteta, jer ih, kako je rekao, usmjeravaju u Federaciju BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close