Poplave

Rijeka Una poplavila nekoliko objekata u Kostajnici

Vijesti / Flash | 11. 12. 2022. u 10:05 Srna

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rijeka Una u Кostajnici je u stalnom porastu i tokom noći voda je ušla u jednu obiteljsku kuću i nekoliko pomoćnih objekata.

Glasnogovornik općine Aleksandar Pašić rekao je Srni da radnici Кomunalnog preduzeća i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Кostajnica pomažu građanima.

"U Ulici Ranka Šipke, gdje je Una tijekom noći poplavila jednu kuću i nekoliko pomoćnih objekata, postavljena je pumpa za ispumpavanje vode i pune se i postavljaju vreće sa pijeskom, a Stožer za izvanredne situacije je u stalnom zasjedanju", naveo je Pašić.

Prema njegovim riječima, vodostaj rijeke Une jutros u 8.00 sati je iznosio 455 centimetara.

Kritično i u ostatku BiH

Zbog obilnih padavina koje su zabilježene tijekom jučerašnjeg dana i sinoć u Bosni i Hercegovini, a posebno na području Krajine došlo je do poplava, a stanje je i dalje teško, kao i u Hercegovini gdje je zbog obilnijih padavina na snazi žuti meteoalarm.

Jutros je u 7:15 na rijeci Trebižat na Humcu izmjeren vodostaj od 308 cm, dok je na 280 cm redovna obrana od poplava. Ostala mjerna mjesta na hercegovačkim rijekama su ispod granice.

U Vrhpolju nivo rijeke Sane je na razini 260 centimetara i dalje raste. Kritično je i u sjeveroistočnoj Bosni gdje je rijeka Jala u Tuzli na razini od 220 centimetara i ima tendenciju rasta.

Kopirati
Drag cursor here to close