Čapljina

Riječ na riječ: Oglasio se i napadnuti nastavnik iz Čapljine

Vijesti / Flash | 16. 02. 2017. u 17:54 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Jesi li ti Ferenc? Bum! Jesi ti dao mome sinu jedinicu? Bum! Što imaš protiv mene? Bum!...", tako je Gratis Ferenc, nastavnik likovne kulture Osnovne škole 'Vladimira Pavlovića' u Čapljini, opisao upite i udarce šakama roditelja Dominika Lubina, inače liječnika - zubara, predsjednika Sportskog saveza Općine Čapljina i Kickboxing kluba 'Sensei', nakon međusobnog fizičkog obračuna koji su imali u četvrtak ujutro, oko 8 sati, na samom ulazu u ovu školu, a sve zbog jedne dobivene jedinice.

Vijest o nesvakidašnjoj tučnjavi u školi proširila se munjevitim brzinom cijelom dolinom Neretve, piše Večernji.ba.

''Prethodno sam se do recepcije spustio po kavu, a tu je bilo desetak kolegica, koje su svjedočile ovom brutalnom napadu. Više puta me udario u glavu i napravio polugu, a za to vijeme je moja krv kapala po njegovim nogama. Nakon što su nas razdvojili, onako krvava lica, zgrabio sam čekić kako bih se obranio u slučaju novog napada i kako bih potjerao nasilnika. Ja sam samo akademski slikar, a ne neki snagator.

Pri njegovom upadu sam držao ruke u džepovima, a ni u snu nisam ovo očekivao. Već 15 godina radim ovaj posao i nikad nisam imao neugodnosti zbog posla. Mostarski liječnici su mi sanirali ozljede po licu i pustili na kućnu njegu'', navodi Ferenc, a na upit o spornoj jedinici odgovara da se radilo o radu vezanom za maškare, a koji im je bio zadan točno prije mjesec dana. Kako dodaje, i to je više bilo prevetivnog karaktera.

''Nisam vidio navodno večer ranije od oca upućenu poruku preko messengera. Također, ostale naknadne javno iznesene objede o mome radu neću ni komentirati. Kolege znaju što je istina'', rekao je nastavnik Ferenc.

Drugu verziju priče iznio je roditelj Dominik Lubina.

Do fizičkog obračuna s nastavnikom likovnog došlo je zbog nepravedne jedinice, potvrdio je Dominik Lubina rekavši kako je, unatoč pojedinim tvrdnjama da je nastavnika napao čekićem, ustvari nastavnik likovnog nakon prvog okršaja na njega nasrnuo držeći veliki čekić u ruci.

''Moj sin Antonio Lubina ide u 8. razred u Čapljini i jedan je od najboljih učenika u čitavoj školi, što mogu potvrditi svi njegovi nastavnici. Dijete je došlo kući tresući se i rekao je da su imali sat likovnog na koji je nastavnik Ferenc kasnio 20 minuta po običaju, a po tome je poznat i u cijeloj školi. Poznat je i po tome da djecu gađa svim predmetima radi 'edukacije''', navodi Lubina želeći pojasniti što se to točno dogodilo u čapljinskoj školi u četvrtak ujutro.

''Toni je rekao da su slikali neku sliku i da je napravio odlično, ali da nije imao vremena da je osjenči. Nastavnik ga je pitao zašto to nije osjenčio, a on mu je odgovorio da je jako lijepo nacrtao i da se potrudio ali da nije stigao da osjenči. Nastavnik ga je poslao na mjesto i dao mu jedinicu koja je ujedno i jedina u razredu. Pisao sam gospodinu Ferencu poruku na messenger, možemo li se naći i da popričamo oko toga šta je bilo ali mi nije odgovorio. U dogovoru sa suprugom odlučio sam da odem ujutro (jutros) do ravnateljice Željke Obradović da joj ukažem na tu pedagošku grešku njezinog djelatnika, ali sam pri ulasku u školu vidio Ferenca u recepciji s domarom i ostalim djelatnicima škole u razgovoru'', navodi Lubina.

Kaže kako je ušao predstavio se i pitao nastavnika zašto je Toniju dao jedinicu iz tako banalnog razloga.

''On se počeo bahato ponašati prema meni govoreći mi da ima razlog zbog čega je on to uradio. Tu smo se malo porječkali i onda smo se počeli naguravati, on me je glavom pritisnuo na zid, a ja sam ga držao rukom oko glave. Domar me je molio da ga pustim i da to nije naš nivo i da se to riješi lijepo što sam i učinio poslije nekoliko teških uvreda s obje strane'', navodi Lubina i kaže kako je potom ostao pričati s domarom na recepciji te da je Ferenc izašao izvan prostorije i zatvorio vrata.

''Poslije 20-tak sekundi se vratio, uletio u prostoriju sa velikim čekićem u ruci i zamahnuo je prema mojoj glavi, ja sam se izmaknuo, ali me je pogodio u desnu butinu i onda mu je domar oteo čekić iz ruke i tada je Ferenc napustio prostoriju, a ja sam u pratnji domara otišao do svog auta i dao izjavu u policiji i na pregled u Dom zdravlja gdje su mi konstatirane ozljede na prsnom košu i na desnoj nozi'', rekao je i naveo kako će ''osobno otići u ministarstvo prosvjete i napraviti prijavu protiv ovakvog pedagoga kojem smo mi prepustili svoju djecu da liječi na njima svoje frustracije''.

Podsjećamo, Lubina, ugledni čapljinski zubar i sportski djelatnik jutros je u 8 sati došao u školu te napao nastavnika Gratisa Ferenca koji je završio u mostarskoj bolnici te je kako je potvrđeno za Bljesak.info pušten na kućno liječenje.

Kopirati
Drag cursor here to close