Široki Brijeg

Republikanci traže nalaze o onečišćenju Lištice

Vijesti / Flash | 07. 12. 2016. u 13:24 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Na inicijativu gradske vijećnice Hrvatske republikanske stranke Antonije Banožić Inspekcijske službe grada Širokog moraju podnijeti vijeću izvješće o nadzoru onečišćenja južnog toka rijeke Lištice, te izvršenja inspekcijskog nadzora radova na kolektoru.

''Slijedom nedovršenih radova na kanalizacijskom sustavu, žitelji gradskog područja u južnom toku rijeke Lištice su žrtve onečišćenja učinjenog od strane nekontroliranog upliva fekalnog otpada i otpada nošenog oborinskim vodama koje se nesustavno ulijevaju u rijeku. Neovisna fitosanitarna mjerenja, kao i mjerenja onečišćenja vode pokazala su kako se radi o onečišćenjima opasnima za zdravlje ljudi'', navodi Gradski odbora HRS-a Široki Brijeg i dodaje da je ''očigledno kako nije postojalo sustavnosti i stručnog nadzora u vršenju radova na kanalizacijskom sustavu''.

Izvješće nadležnih službi, kao i gradonačelnika Mire Kraljevića po pitanju učinjenog na otklanjanju i prevenciji onečišćenja, bi se moralo podnijeti na sljedećoj sjednici Vijeća, naveo je HRS.

Također, zbog neopravdano dugog tijeka radova na kolektoru, HRS je zatražio inspekcijski nadzor građevinskih radova.

''Nije moguće da u 21. stoljeću radovi na nekoliko stotina metara prometnice traju mjesecima, i to na najprometnijoj prometnici u gradu. Zatraženo je da nadležne službe iziđu na teren i urade inspekcijski nadzor, o kojem će podnijeti izvješće Vijeću'', naveo je HRS, koji je u proceduru stavio prijedlog da GV Širokog Brijega službeno izrazi potporu generalu Miji Jeliću i svim politički optuženim zapovjednicima HVO-a.

''Sramotno je da grad Široki Brijeg službenim očitovanjem još uvijek nije izrazio podršku generalu Miji Jeliću i optuženim zapovjednicima HVO-a, što je bila ne samo obveza, nego i dužnost'', priopćio je GO HRS Široki Brijeg.

Kopirati
Drag cursor here to close