Milorad Dodik

Republika Srpska odbija sve nametnute odluke

Vijesti / Flash | 28. 02. 2016. u 20:09 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras u Beogradu da Srpske odbija sve nametnute odluke i da više ne može poštivati odluke Ustavnog suda BiH u kojem ''stranci I Bošnjaci preglasavaju Srbe odlučujući o najvažnijim pitanjima''.

''Davno smo naučili da visoki predstavnik ne može odlučivati ??u ime nas. Rekli su mi, nećemo više objavljujati tvoje odluke u našem službenom listu, formiraj sebi službeni list pa objavljuj što hoćeš, a naravno da ne možemo'', kazao je Dodik, prenosi Tanjug.

On je na svečanom prijemu povodom Dana Srpskoj i obljetnice proglašenja prvog Ustava Srpske rekao da se ne treba zavaravati, ističući da Ustavni sud koji ima devet članova - tri stranca, dva Bošnjaka, dva Srbina i dva Hrvata - donosi odluke protiv Srpskog, što se dogodilo i prije nekoliko mjeseci.

''Tri stranca i dva Bošnjaka imaju većinu od pet članova i nameću nam razne odluke u posljednjih pet godina. Mi smo odlučni u fazi borbe protiv toga, jer ne možemo više prihvaćati odluke Ustavnog suda koje su na taj način kreirane, a onda nam kažu da kršimo Dayton. To znači da nam pokušavaju namenuti svoja rješenja'', naveo je Dodik u Starom dvoru u Beogradu.

Kako kaže, RS će naći odgovor i ima političko jedinstvo po tom pitanju.

''Ne možemo više podnijeti da nam stranci koji nisu izabrani, a dobro su plaćeni, kreiraju našu političku budućnost'', rekao je Dodik.

On je kazao novinarima da je Srpskoj pokazala da funkcionira i da može biti samoodržizva iu politici, ekonomiji, kulturi i školstvu.

''Nećemo odustati od toga da mi odlučujemo o najvažnijim pitanjima naše budućnosti'', poručio je predsjednik Republike Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close