Politički razgovori

Rekonstrukcija Vlade HBŽ: Slijedi smjena ministara iz reda srpskog naroda?

Vijesti / Flash | 29. 10. 2016. u 12:56 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik Skupštine Hercegbosanske županije (HBŽ) Drago Puzigaća najavio je skorašnju rekonstrukciju Vlade te županije, posebno ističući smjenu ministara i potpredsjednika Skupštine koji dolaze iz redova srpskog naroda.

''Uskoro slijede politički razgovori u kojema će se to utvrditi, a potporu imam od koalicijskih partnera, HDZ BiH i SDA'', kazao je Puzigaća.

Za predsjednika Vlade Hercegbosanske županije Draška Dalića rekonstrukcija je izvjesna te je u dosadašnjim nastupima inzistirao i tražio da se nakon dvije godine mandata ocijeni njegov i rad ministara.

On je opovrgnuo da unutar političkih stranaka koji sudjeluju u pregovorima postoje neka međusobna uvjetovanja gdje je posebno izražen interes za najrespektabilniju tvrtku unutar ove županije i to za ŠGD Hercegbosanske šume.

''Kao predsjednik Vlade ne funkcioniram na tim načelima i koliko je meni poznato nema uvjetovanja'', kazao je Dalić.

O mogućoj rekonstrukciji Vlade HBŽ-a zastupnik u Skupštini ove županije Nediljko Rimac je izjavio da je neće podržati.

''Nakon svake rekonstrukcije stanovnicima HBŽ-a je bilo samo gore te ne vidim ovdje nikakvog boljitka'', kazao je Rimac, dodajući da se radi o osobnim i "uskostranačkim" interesima.

''Ovo nije ništa drugo nego želja za kontrolom financijskih tijekova, a sigurno ne u interesu naroda'', poručio je zastupnik u Skupštini HBŽ-a Josip Perić (HNL).

Potvrdio je da unutar tih političkih grupacija sigurno prevladava interes za Javno poduzeće ŠGD Hercegbosanske šume koje posluje pozitivno, a što se tiče potpore njegove stranke, kaže da je neće dobiti.

Kopirati
Drag cursor here to close