Susret

Reisu-l-ulema dao podršku Abu Hamzi

Vijesti / Flash | 08. 03. 2016. u 12:50 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović u posjetu je primio Imada Al-Husina poznatijeg kao Abu Hamza koji je došao u pratnji svojih sinova Hamze i Muhammeda.

Kako je priopćio Rijaset, povod ove posjete je nedavno puštanje Imada Al-Husina iz Imigracijskog centra u Istočnom Sarajevu gdje je proveo više od sedam godina.

Tijekom razgovora Al-Husin je upoznao Reisu-l-ulemu sa svojim trenutnim građansko-pravnim statusom te ograničenjima kojih se mora pridržavati nakon napuštanja Centra, istaknuvši kako su mu oduzete sve putne isprave kao i ostali osobni dokumenti.

''Reisu-l-ulema je i ovaj put Abu Hamzi uputio riječi podrške te izrazio nadu da će njegov status biti što prije riješen na njegovo i zadovoljstvo njegove obitelj'', navodi s eu priopćenju Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

Nekadašnji pripadnik odreda El-Mudžahid, Sirijac Imad al-Husin, poznatiji kao Abu Hamza, bio je pritvoren od 2008. godine jer su ga vlasti smatrali prijetnjom po nacionalnu sigurnost.

Kopirati
Drag cursor here to close