Rasprave i replike

Reiner: Sjednica Sabora o izglasavanju povjerenja Vladi potrajat će ''do jutra''

Vijesti / Flash | 22. 01. 2016. u 17:55 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Hrvatskog sabora upozorio je u petak navečer saborske zastupnike da bi pojedinačna zastupnička rasprava o novoj Vladi i njenom programu mogla potrajati sedam sati, a sama sjednica do subotnjih jutarnjih sati.

Po broju prijavljenih (60-ak zastupnika), pod uvjetom da ne bude replika, za pojednačnu će raspravu trebati oko sedam sati, upozorio je Reiner malo prije 18 sati, nakon što su predstavnici klubova okončali maratonsku raspravu o Vladi mandatara Tihomira Oreškovića i njenom programu.

Nikad dužu ''klupsku'' raspravu o povjerenju Vladi u povijesti modernog Sabora, obilježile su bezbrojne replike, pa je zastupnik Mosta Ivan Kovačić, novi u Saboru, ocijenio kako se, vjerojano, radi o "virusu apsurda", s obzirom da si repliciraju i zastupnici istoga Kluba.

Reiner je procjenio da bi se, uz sadašnji tempo, o povjerenju novoj Vladi moglo glasovati u subotu, oko 1.30 sati.

Potom ćemo nastaviti s radom, sastat će se Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP), pa Odbor za izbor i imenovanja, sveukupno će nam trebati daljnja tri sata, procjenio je predsjednik Hrvatskog sabora.

Predsjednik Kluba zastupnika nacionalnih manjina Furio Radin najavio je u petak u Hrvatskom saboru da dio zastupnika nacionalnih manjina neće glasovati za novu Vladu jer, po njihovu mišljenju, mandatar Tihomir Orešković nije pokazao spremnost na suradnju.

"Gospodine mandataru, da ste kucali na vrata manjina, naišli biste na otvorena vrata, otkrili biste da zapravo postoji spremnost, ali niste, barem ne dovoljno", kazao je Radin u ime kluba u kojem su šestorica zastupnika nacionalnih manjina.

Kopirati
Drag cursor here to close