Šarović

Referendum u RS-u ne može promijeniti ništa

Vijesti / Flash | 21. 07. 2016. u 08:04 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je da je ova stranka podržala referendum o Danu Republike zbog općih okolnosti, ali da smatra da referendum generalno ne može ništa promijeniti.

"Predlagali smo da se to pitanje ne rješava referendumom. Ishod referenduma zna svaki čovjek u BiH. Podržali smo odluku zbog općih okolnosti. Potpuno je nepotrebno da se to dogodi u izbornoj godini", rekao je Šarović za TV1.

On smatra da inzistiranje na referendumu sedam dana prije lokalnih izbora "ima više svrhu mobiliziranja građana, ne bi li se to odrazilo na izbore, nego što je provjera volje građana".

Šarović je istaknuo da Republici Srpskoj ne treba konfrontacija, s obzirom na to da je kompletna međunarodna zajednica jasna da se odluke Ustavnog suda BiH moraju provesti.

"Referendum generalno ne može ništa promijeniti. To je potpuno jasno. Poslije referenduma bit će dan poslije referenduma i opet ćemo imati pitanje rješavanja Dana Republike Srpske. Pred nama su dugi razgovori i unutar Srpske i sa partnerima u BiH. Razumni ljudi znaju da će se dogoditi upravo to", kaže Šarović.

Iako je SDS podržao Odluku Narodne skupštine o referendumu, Šarović napominje da SDS ne podržava politiku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je 15. srpnja Odluku o raspisivanju referenduma o Danu Republike Srpske, koji bi trebalo biti održan 25. rujna.

Kopirati
Drag cursor here to close