SDS i PDP

Referendum pomrsio račune: Bosić spreman otići

Vijesti / Flash | 02. 10. 2016. u 20:20 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić priznao je večeras da kada su u pitanju kandidati SDS-a za načelnike općina postoji trend loših izborih rezultata i najavio je da je i on kao lider stranke spreman preuzeti odgovornost.

Nije isključio ni podnošenje ostavke.

''Ovog tjedna donijet ćemo odluke koje će vrlo brzo stupiti na snagu'', rekao je Bosić u prvom obraćanju novinarima u izbornom stožeru SDS-a u Banja Luci.

''Ukoliko Zoran Latinović izgubi u Gradišci ili Siniša Gatarić u Prnjavoru, za koje znam da su žestoko radili, onda je jasno da je čitav taj trend rezultata koji pristižu loš, iako postoje općine gdje smo pobijedili'', rekao je Bosić.

Najavio je da će ovih dana biti analizirani rezultati kako bi se vidjelo šta je uticalo na ovako loš rezultat, a zatim će biti pokrenuta odgovornost svih u stranci.

Bosić je dodao da će se sagledati i koliko je na loš rezultat SDS-a uticaj imao referendum o Danu RS-a 25. rujna.

''Stranka će iz svega izvući pouke'', kazao je Bosić i podsjetio da su prije četiri godine imali dobar rezultat, a da trenutne informacije pokazuju da imaju loš rezultat u nekim općinama.

Stranka će zauzeti novi smijer, nakon što se, kazao je, sve bude analiziralo

I dopredsjendik PDP-a Igor Crnadak izjavio je kako će provjeritikoliko je referendum utjecao na rezultat njegove stranke, ali i da vjeruje da će ta stranka imati "bolji rezultat" kada su u pitanju kandidati za vijećnike u lokalnim parlamentima, ali da treba sačekati da se prebroje svi glasovi.

U obraćanju novinarima u izbornom štabu PDP-a, kazao je da predstoji analiza šta je sve utjecalo na rezultat ovih izbora, koji zasad pokazuju da je SNSD i stranke okupljene oko te stranke ''vratio'' neke općine u kojima je prije četiri godine izgubio vlast.

''Predstoji ozbiljna anliza i da vidimo koliko je na izborne rezultate utjecao referendum i čitava priča koju je SNSD stvorio pred same izbore, kao i koliko su utjecale opće stvari'', rekao je Crnadak  i dodao kako su u posljednjih šest mjeseci ''bile blokirane ozbiljne akcije protiv kriminala i korupcije, a  koje su bile usmjerene protiv ljudi bliskih SNSD-u''.

Doboj – bastion SDS-a

Obren Petrović je novi-stari gradonačelnik Doboja. Boris Jerinić je u Izborom stožeru SDS-a u Doboju, nakon proglašenja Petrovićeve pobjede, rekao novinarima da su takav rezultat i očekivali.

''Razlika je veća od 4.000 glasova. Obren Petrović je pobijedio Milorada Živkovića (SNSD)'', dodao je Jerinić, ističući da Doboj ostaje "bastion SDS-a".

Kopirati
Drag cursor here to close