"svako bira svoj put"

Razočarani Josipovićevom odlukom da se ne vrati u SDP

Vijesti / Flash | 19. 02. 2015. u 12:06 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

SDP-ovi ministri ocijenili su u četvrtak razočaravajućom odluku bivšeg hrvatskog predsjednika Ive Josipovića da se neće vratiti u SDP zbog loše politike Vlade. Ministar zaštite okoline i prirode Mihael Zmajlović ocijenio je da izjava bivšeg predsjednika Josipovića nije korektna prema stranci koja ga je financirala.

"To nije korektno prema stranci koja mu je financirala kampanju i ljudima koji su mu dali apsolutnu podršku", izjavio je Zmajlović uoči sjednice Vlade. Na pitanje novinara hoće li Josipović imati neke političke ambicije kazao je da to treba pitati njega. Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić takođe je razočaran Josipovićevim potezom.

"SDP i premijer Zoran Milanović učinili su baš sve za Josipovića i njegovu kampanju i moram reći da je ovo za nas potpuno razočaravajuće", ocijenio je Grčić. Ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić kaže kako "svako bira svoj put". "Mogu samo reći - dobro jutro, predsjedniče, bivši", rekao je.

Predrag Matić, ministar branitelja, smatra da se Josipovićeva kritika rada vlade nije odnosila na njega, a ministar financija Lalovac nije imao komentara. "Bavim se dnevnim poslovima", naveo je.

Prva potpredsjednica Vlade RH i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić (HNS) smatra, međutim, da svi trebaju spustiti loptu. "Polako. Mislim da oko toga svi trebaju spustiti lopte i smiriti što se tiče dobre i loše politike. Pripremati se treba ozbiljno, a strasti treba smiriti", izjavila je Pusić novinarima uoči sjednice Vlade.

Kopirati
Drag cursor here to close