Sastanak

Razgovori u Sarajevu: Kako dodatno zaštititi tajne podatke

Vijesti / Flash | 29. 11. 2016. u 14:49 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ravnatelj Granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić, zamjenik ravnatelja Zijad Srabović, pomoćnik ravnatelja za organiziranje i operacije Slobodan Krstić i njihovi suradnici su primili izaslanstvo Zajedničkog povjerenstva za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH na čelu s predsjedateljem Nikolom Špirićem u Glavnom uredu u Sarajevu 29.11.2016. godine.

Na sastanku se razgovaralo o primjeni Zakona o zaštiti tajnih podataka i nadzoru nad postupanjem tajnim podacima u GPBiH.

Ovom prilikom su prezentirane dosadašnje aktivnosti u vezi sa certificiranjem i radom sigurnosnih službenika koji postupaju s tajnim podacima, izradom podzakonskih propisa u ovoj oblasti, načinom razmjene i zaštite tajnih podataka na razini GPBiH i stanjem proračunskih sredstava namijenjenih za održavanje postojeće i nabavu nove opreme.

Istaknuto je da je GPBiH uspostavio Podregistar za zaštitu tajnih podataka sukladno Zakonu o zaštiti tajnih podataka, te da se što skorije treba riješiti problem izgradnje i uređenja prostorija u terenskim uredima budući da GPBiH planira proračunska sredstva za nabavu opreme.

Članovi Zajedničkog povjerenstva za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH su pohvalili rad GPBiH i izrazili zadovoljstvo dosadašnjom primjenom Zakona o zaštiti tajnih podataka, odnosno da ovaj proces evaluira i ide u dobrom smjeru.

Na kraju sastanka je rečeno da je dosadašnja suradnja Granične policije BiH, Državnog sigurnosnog organa, Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i drugih agencija za provedbu zakona dobra, ali će se i dalje poduzimati potrebne mjere kako bi bila na još većoj razini.

Uz predsjedatelja Špirića, u posjetu su bili zamjenici predsjedatelja Bariša Čolak i Safet Softić, članovi Mirsad Mešić i Damir Bećirović, tajnica Muamera Numić i stručni savjetnik Igor Bunić, navodi se iz Ureda za informiranje GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close