Crna Gora

Razbijen lanac krijumčarenja migranata

Crnogorska policija uhitila je u srijedu u akciji sprječavanja trgovine ljudima 12 osoba među kojima su i dva policajca.
Vijesti / Flash | 20. 11. 2019. u 17:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Pobjeda.me / Razbijen lanac krijumčarenja migranata

Crnogorska policija uhitila je u srijedu u akciji sprječavanja trgovine ljudima 12 osoba među kojima su i dva policajca.

Kako je priopćeno, osumnjičeni su krijumčarili migrante od granice s Albanijom preko Crne Gore, do granice s Bosnom i Hercegovinom.

“U periodu od siječnja 2019. godine policija je identificirala organiziranu kriminalnu skupinu pod nazivom Monika koja je formirana u cilju krijumčarenja stranih državljana koji su u Crnoj Gori imali status tražitelja azila. Ova organizirana kriminalna skupina imala je deset članova i djelovala je tako što je obavljanjem radnji u dijelu prihvata, tranzita, smještaja te ilegalnog prelaska državne granice na ruti Albanija – Crna Gora – Bosna i Hercegovina prokrijumčarila više grupa od po deset do 20 osoba”, priopćeno je iz crnogorske Uprave policije.

Video: Privođenje osumnjičenih za krijumčarenje ljudi

Akcija je, kako je navedeno u priopćenju, izvedena u suradnji s policijskim službama Bosne i Hercegovine, kroz razmjenu informacija s EUROPOL-om.

“Ova akcija predstavlja nastavak aktivnosti policije u borbi protiv organiziranih kriminalnih skupina koje sudjeluju u krijumčarenju ljudi preko teritorija Crne Gore kao tranzitne zemlje”, priopćio je nakon uhićenja Nikola Medenica, načelnik Odsjeka za suzbijanje krivičnih djela krijumčarenja i trgovine ljudima i ilegalnih migracija.

Istovremeno, crnogorska Uprava policije je osudila nezakonito ponašanje dvojice uhićenih policijskih službenika i „pružila maksimalnu podršku nadležnim organima u njihovom procesuiranju“.

Crnogorska policija je u posljednjoj godini presjekla pet lanaca krijumčarskih mreža i u tim akcijama uhićena je 51 osoba, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close