Brojni gosti

Ravno proslavilo Dan općine svečanom sjednicom

Brojno izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH predvodio je dr. Dragan Čović.
Vijesti / Flash | 05. 09. 2019. u 15:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu Dana općine Ravno, u srijedu je održana svečana sjednica Općinskog vijeća, uz nazočnost brojnih predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti, članova OV Ravno, predstavnika javnih institucija, udruga branitelja i gospodarstvenika.

Brojno izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH predvodio je dr. Dragan Čović.

Planovi za budućnost

Svečanu sjednicu otvorila je predsjednica općinskog vijeća Ravno, Ružica Skaramuca, iznoseći izvješće o proteklih godinu dana rada. Skaramuca se zahvalila vijećnicama i vijećnicima, te svim djelatnicima općinskih službi na susretljivosti i dobroj suradnji, te je svim stanovnicima čestitala Dan općine.

Načelnik općine Ravno Andrija Šimunović, informirao je nazočne o projektima općine u prošloj godini, ali i planovima za narednu. Zahvalio se načelnik Šimunović na dobroj suradnji vodstvu Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, ali i većim razinama vlasti na potpori pri izvođenu infrastrukturnih projekata. Posebno je naglasio izgradnju vodovodne mreže i cestovne infrastrukture te razvoj i proširenje turističke ponude.

Foto: PR / Dan općine Ravno

''Nastavite i dalje uspješno raditi na dobro, ne samo žitelja općine Ravno nego i šire. Kao Vlada pomažemo lokalnim sredinama, dolazimo svake godine, neki malo češće, te se uistinu svake godine sve više i više vidi trud i zalaganje ovdje u Ravnom, rekao bih kao plod sustavnog rada načelnika njegovih suradnika, Općinskog vijeća zajedno sa županijom, kao i sa svim drugim razinama vlasti u Bosni i Hercegovini i susjedstvu'', kazao je dr. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, u svome obraćanju, te istaknuo kako je Vlada  HNŽ-a prepoznala značaj jedinica lokalne samouprave u našoj županiji te će i dalje podržavati njihove projekte.

Suradnja

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović, obraćajući se na svečanoj sjednici općinskog vijeća Ravno, kazao je da samo zajedništvom i suradnjom svih razina vlasti, baš kao što je i iskazano u prethodnim govorima, možemo napraviti veliki iskorak u svim lokalnim sredinama.

''Koliko god imamo iskušenja, ja vjerujem da mi zajedno možemo napraviti veliki iskorak, uz malu potporu svih nas, sa županijske, entitetske i državne razine, neka nam to bude motiv kako ćemo narednih godinu dana završiti cestu Stolac-Neum, da ćemo i u budućnosti ići prema Ravnom, to nam je obaveza o kojoj već dugo pričamo i pokušat ćemo se i vremenski uskladiti, kako se bude privodila dinamika izgradnje ove ceste'', naglasio je Čović.

Na svečanoj sjednici obratili su se još i Stjepan Bošković, načelnik općine Stolac i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH HNŽ, Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Saboru RH, Ivan Soldo, predsjednik upravnog odbora Zaklade fra Mladen Hrkać.

Naime, prije samog održavanja svečane sjednice, Zaklada fra Mladen Hrkać i Općina Ravno potpisali su sporazum o suradnji kojim je općina postala prvi član podupiratelj Zaklade fra Mladen Hrkać i Projekta Dom fra Mladen Hrkać.

Kopirati
Drag cursor here to close