Nove Škode

Ratnim vojnim invalidima uručeno 80 vozila

Vijesti / Flash | 30. 09. 2016. u 14:01 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača danas su u firmi Porsche Sarajevo uručili ključeve 80 vozila za stopostotne ratne vojne invalide prve grupe.

Bukvarević je istaknuo da će ova vozila, čija je pojedinačna vrijednost 24.800 KM, sigurno doprinijeti kvalitetnijem životu ratnih vojnih invalida i održivosti BiH.

''Ovi ljudi su najzaslužniji za obranu BiH, a naša je zakonska obaveza da budemo servis braniteljima i braniteljskim kategorijama'', istaknuo je Bukvarević.

Direktor firme Porsche d.o.o. Sarajevo Senad Olovčić izrazio je nadu da će automobili marke "škoda" tip "octavia" s pratećom opremom odgovarajuće služiti ratnim vojnim invalidima.

Predsjednik Saveza RVI-paraplegičara FBiH Mujo Aganović u ime krajnjih korisnika RVI zahvalio je ministru Bukvareviću i predstavnicima Porschea, te poručio obiteljima RVI da koriste automobil kao priznanje države BiH za ono što su za nju branitelji uradili.

Vrijednost projekta je 1.984.000 KM (bez PDV), a sredstva su Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata odobrena proračunom Federacije BiH za 2016. godinu.

Ovim se nastavlja provođenje strateškog opredjeljenja Vlade Federacije BiH i resornog ministarstva da se dostignuti obim prava braniteljske populacije ne smanjuje.

Kopirati
Drag cursor here to close