Identifikacija

Ratne zvijeri: Ubili su šest sestara, brata i roditelje

Vijesti / Flash | 21. 12. 2015. u 12:51 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Maloljetne sestre iz obitelji Ribić, čiji su posmrtni ostaci pronađeni u masovnoj grobnici Crni Vrh, na području Zvornika, identificirane su danas u Komemorativnom centru u Tuzli.

Glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH Lejla Čengić kazala je Feni da je najmlađa među danas identificiranim Almasa, koja je imala tri godine, zatim Suvada pet godina i Zijada sedam godina. Dodaje da četvrta sestra nije mogla biti sa sigurnošću identificirana.

''Došao je DNK nalaz koji govori da je riječ o jednoj od sestara iz obitelji Ribić, ali zbog približne starosne dobi i slične tjelesne konstitucije, brat Zijo nije se mogao sa sigurnošću izjasniti je li riječ o Ismeti ili Zlatiji, od kojih je jedna imala 12, a druga 13 godina'', pojasnila je Čengić.

Identitet djevojčica utvrđen je na temelju DNK analize, a danas je i službeno njihov identitet potvrdio brat Zijo, jedini preživjeli član ove obitelji.

Roditelji ubijenih djevojčica, ekshumirani su također iz masovne grobnice Crni Vrh, identificirani su i ukopani ranije.
Još se kao nestale iz obitelji Ribić vode dvije sestre i brat koji je bio i najmlađi, Sabrija, ubijen u drugoj godini života.

Čengić navodi da je u mjestu Skočić, na području Zvornika, ubijeno 27 žrtava romske nacionalnosti, među njima gotovo kompletna obitelj Ribić - šest sestara, brat i roditelji. Do danas je pronađeno i identificirano 16 žrtava iz ovog mjesta.

Iz masovne grobnice Crni Vrh na području Zvornika je 2003. godine ekshumirano 629 posmrtnih ostataka žrtava iz proteklog rata.

Kopirati
Drag cursor here to close