Nepopustljiva iskustva

Raste broj žrtava Harveya, poplave u Port Arthuru

Vijesti / Flash | 31. 08. 2017. u 08:18 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ogroman broj stanovnika Houstona još uvijek čekaju da budu spašeni, dok tropska depresija Harvey napada još jedan grad u Texasu.

Ova nepopustljiva oluja zahvatila je područje istočno od Houstona, zbog čega su tisuće ljudi ostale zarobljene u poplavljenim domovima, te su jedan starački dom i prihvatni centar morali biti evakuirani, javlja CNN.

''Cijeli naš grad je pod vodom u ovom trenutku, ali mi stižemo! Ako ste zvali, mi ćemo doći. Molim vas da se popnete na što veću visinu ako možete, ali molim vas, pokušajte se držati dalje od tavana'', napisao je u srijedu na Facebooku gradonačelnik Port Arthura Derrick Freeman.

U Texasu je zabilježeno najmanje 37 smrtnih slučajeva povezanih s uraganom Harvey i njegovim posljedicama.

CNN-ovi meteorolozi tvrde da u sljedećih nekoliko dana ne bi trebalo biti padavina u ovoj regiji.

Međutim, kako je priopćeno iz Nacionalne hidrometeorološke službe, opasne poplave će se nastaviti od Houstona do unutrašnjosti jugozapadne Louisiane tijekom tjedna.

''Opasne bujične poplave nastavljaju se na krajnjem istoku Texasa, u području oko Beaumonta i Port Arthura'', rekao je meteorolog Dave Hennen.

Kako izvještava Xinhua, voda u Houstonu se povlači, te dužnosnici upozoravaju na potencijalne prijetnje po zdravlje, kao što su opasne krhotine, oboreni dalekovodi, zmije i komarci koji prenose zarazne bolesti.

U Houstonu i okolnim područjima je do sada uhapšeno više od 40 osoba zbog pljačkanja domova.

Kopirati
Drag cursor here to close