Svi na jednom mjestu

Rasprava velikih Mostaru: Kako približiti politiku građanima

Vijesti / Flash | 12. 11. 2015. u 12:32 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Predsjedništva BiH nazočit će konferenciji pod nazivom „Konsenzus o preustroju političkog sustava 20 godina poslije Daytona – realnost ili zavaravanje?“, koja će biti održana sutra u Mostaru.

Konferencija se održava uz visoko pokroviteljstvo predsjedatelja Predsjedništva BiH Dragana Čovića. Organizator je Institut za društveno-politička istraživanja (IDPI) iz Mostara, a konferencija će se odvijati u dva panela, priopćeno je iz Službe za osnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Prvi panel je „Kako prilagoditi politički sustav potrebama svih građana Bosne i Hercegovine (pripadnicima konstitutivnih naroda i ostalima)?“.

Panelisti su Dragan Čović, predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ BiH, Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH iz i predsjednik SDA, Mladen Ivanić, član Predsjedništva BiH i predsjednik Partije demokratskog progresa, Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske i predsjednik SNSD-a, Mladen Bosić, prvi zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik SDS-a, Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH, Božo Ljubić, predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora.

Drugi panel je „Uloga i odgovornost medija u izgradnji političkog konsenzusa oko prijepornih političkih pitanja“, a panelisti su Muhamed Bakarević, savjetnik generalnog direktora BHRT-a, Draško Ignjatić, direktor Sektora programa televizije RTRS-a, Faruk Vele, glavni i odgovorni uednik Dnevnog avaza, Zoran Krešić, član Redakcije Večernjeg lista (izdanja za BiH) i Dejan Šajinović, član Redakcije Nezavisnih novina.

Konferencija će biti održana u hotelu Mepas u Mostaru, a početak je u 9:45 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close